Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΗΘΕΛΕ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΓΑΖΙ

 

Μια γυναίκα που περπατάει στα 92 της χρόνια είναι μάλλον απίθανο να παραμυθιάζει, να τα λέει κάπως διαφορετικά απ' ό,τι πραγματικά συνέβησαν. Όταν, μάλιστα, πρόκειται περί αξιοπρεπούς κυρίας, με μοναδικό ίσως λάθος ζωής ότι είχε συμμετοχή στο αρχηγικό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, το οποίο πέρα από τη μπουρδολογία του περί σοσιαλιστικής αλλαγής έφτιαξε ιστορική πινακοθήκη κορυφαίων απατεώνων υπουργών. Η Σύλβα Ακρίτα από πολιτική οικογένεια, σύζυγος υπουργού, του Κύπριου δημοσιογράφου και συγγραφέα Λουκή Ακρίτα, έδωσε συνέντευξη στον Θανάση Νιάρχο της εφημερίδας Τα Νέα, όπου αναφέρει γιατί δεν την υπουργοποιούσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣΟΚ. Επειδή η βασιλική σύζυγος ήθελε κι αυτή να ανοίξει το δικό της μαγαζάκι, εκμεταλλευόμενη τη λαϊκιά δύναμη του λαϊκού κινήματος.

Να, το απόσπασμα από τη συνέντευξη (στη φώτο, η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της, σπουδαία δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα):


... Οταν ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ κυριαρχούσαν όπως είναι γνωστό, στο εσωτερικό του πολλές και διαφορετικές απόψεις. Μια μέρα λοιπόν έρχεται στο σπίτι μου η Μαργαρίτα και μου προτείνει να γίνω μέλος στις ΕΓΕΣ. Για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που δεν μου άρεσε, δεν το θεωρούσα συμβατό με ένα σοσιαλιστικό κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ, να γίνονται διακρίσεις "εμείς οι γυναίκες", "εσείς οι άντρες". Θυμάμαι μάλιστα πως.. μου είχε έρθει ένα χαρτί, όπως είχε πάει και σε όλα τα κομματικά στελέχη, με την υπογραφή, αν θυμάμαι καλά, του Κώστα Λαλιώτη, που έλεγε κανένα μέλος του ΠΑΣΟΚ να μη διαχωρίζει τους άνδρες από τις γυναίκες. Αυτό εμένα μου άρεσε. Είπα λοιπόν στον Ανδρέα το τι ακριβώς συνέβαινε και ότι αν προσχωρούσα στις ΕΓΕΣ θα με χτυπούσε το κόμμα, αν παρέμενα στις θέσεις του κόμματος θα με χτυπούσε η Μαργαρίτα.

- Η απάντηση του Ανδρέα υπήρξε κατά λέξη η εξής: "Βρες ένα κομψό τρόπο και προσπάθησε να αποφύγεις τη Μαργαρίτα".

Αυτό ήταν. Από εκεί και έπειτα ό,τι και αν έκανα είχα απέναντί μου τη Μαργαρίτα. Στις εκλογές που γίνονταν, αν και ερχόμουν πάντα πρώτη, ο Ανδρέας με την πίεση της Μαργαρίτας υπουργοποιούσε διάφορες συναδέλφισσές μου και εμένα με άφηνε απέξω. Θυμάμαι τον Αντώνη Λιβάνη που μου είχε πει ότι σε κάθε ανασχηματισμό που γινόταν ο Ανδρέας πρότεινε την υπουργοποίησή μου "αλλά έρχεται η Μαργαρίτα και σε σβήνει".

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ;