ΣΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΘΑ... ΞΕΒΑΨΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ

 

Να γελάς. Στην Αμερική αποφάσισαν να δικάσουν τον πρόεδρο τους, αυτόν τον κλόουν Ντόναλντ Τραμπ. Κωμικό. Κι όλος ο πλανήτης το 'χε πάρει σοβαρά. Μια αστεία κατάσταση. Που δεν θα έχει αποτέλεσμα. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Θα ικανοποιηθούν μόνο οι επώνυμοι, οι γκραν αστεράτοι, οι οποίοι όταν δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν, τραβάνε μια ξεγυρισμένη ατάκα, βαρειά και μελάτη, σε βάρος του βαψομαλλιά, και θαρρούν πως παιρνιόνται για αριστεροί, αντιστασιακοί, δημοκρατικοί, κι άλλες τέτοιες ταμπέλες λαϊκές.

Ούτε που έχει σημασία ποιο θεσμικό όργανο πήρε την απόφαση να παραπεμφθεί σε δίκη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, που κάθε μέρα λέει στην Μελάνια πόσο ξηγημένα του είχε φερθεί εκείνο το καλό παιδί από την Ελλάδα, ο Τσίπρας. Επίσης, δεν έχει καμιά σημασία για ποιο λόγο θα τον καθίσουν στο σκαμνί τον σαβουρογάμη Ντόναλντ Τραμπ. Τι έχει σημασία;

Πουλάει δημοκρατία η πλανηταρχία. Το πρώτο κράτος στη γη, που όποτε γουστάρει, και με όποιο τρόπο γουστάρει, επεμβαίνει στρατιωτικά εκτός δικής του επικράτειας. Οι ΗΠΑ που νταηλήκι έχουν λόγο για οτιδήποτε συμβαίνει οπουδήποτε, με την παραπομπή του ρεπουμπλικανού Τραμπ, μια ιστορία κομματικής αντιπαράθεσης με τους ''δημοκρατικούς'', περνάνε το μήνυμα ότι σ' εμάς λειτουργούν οι θεσμοί. Ακόμα και ο πρόεδρος του Λευκού Οίκου είναι υπόλογος απέναντι στο νόμο.

Αυτό, δηλαδή, που δεν ισχύει στις άλλες δυο μεγάλες δυνάμεις. Στην αυτοκρατορία της Κίνας και στην τσαρική Ρωσία. Στον καπιταλισμό την έκανε γυριστή η Κίνα που όμως κουμάντο κάνει μόνο το κομουνιστικό κόμμα, δεν υπάρχουν πολιτικές ελευθερίες, υπάρχουν μόνο οικονομικές. Η δε μετακομουνιστική Ρωσία είναι Ι.Χ. μαγαζί του Πούτιν. Η δημοκρατία λάμπει μόνο στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΤΣΙ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ