Ο ΜΕΓΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ... ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ!

 

Οι Έλληνες την ξέρουν πολύ καλά την Περσία, που σήμερα πλέον λέγεται Ιράν. Και την μάθαμε από πιτσιρικάδες στα σχολικά θρανία διότι τον καιρό της αρχαίας Ελλάδος πλανηταρχία ήταν η Περσία. Η απέραντη αυτοκρατορία του ''Μεγάλου βασιλιά'' Ξέρξης, Αρταξέρξης, Δαρείος και σία. Μαραθώνας, Σαλαμίνα κι άλλα ντέρμπυ στο κεφάλαιο ''Μηδικοί πόλεμοι''. Μέχρι που έσκασε μύτη ο Μεγάλος Αλέκος και την έκανε καλοκαιρινό μαγαζί την περσική πλανηταρχία.

Τέλος πάντων, οι πιο πολλοί Έλληνες αν τους ρωτήσεις προς τα που πέφτει το Ιράν, θα σου δείξουν με το δάκτυλο υο σωστό σημείο στον χάρτη. Έγινε δημοσκόπηση στις ΗΠΑ, πόσοι πολίτες γνωρίζουν που βρίσκεται ο Νο 1 σήμερα εχθρός της πλανηταρχίας. Το πράμα ίσως φέρνει γέλιο, όμως όχι και η κουβέντα που κάνουμε. Και μιλάμε σοβαρά, σοβαρότατα, διότι η δημοσκόπηση είναι η Αποκάλυψη Τώρα στο πόσο τεράστια είναι η απόσταση που χωρίζει τον κόσμο από την κυβέρνηση του.

Για ποια δημοκρατία μιλάνε όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και αγνοεί το γιατί αποφασίζει τούτο και το άλλο η κυβέρνηση, και διαφωνεί όταν ενημερωθεί σχετικώς.

Μόνο το 23% των Αμερικάνων γνωρίζουν ότι το Ιράν είναι στη Μέση Ανατολή. Τραμπ, τηλεοπτικά δίχτυα και γενικά αμερικάνικα ΜΜΕ οργιάζουν για την κόντρα με το Ιράν. Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ εντός και εκτός έδρας είναι σε κόκκινο συναγερμό μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουκλεϊμανί. Και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το Ιράν βρίσκεται στην Ευρώπη για πολλούς Αμερικανούς, στη Λατινική Αμερική για άλλους. Η Τεχεράνη είναι στην Αγγλία, στην Ρωσία, κάπου στην Ευρώπη, ενώ για το 10% μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε ακόμα:

''ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ'' Ο... ΤΡΑΜΠ