ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΙΚΗΤΟ ΘΕΟ

 

Η Αμερική είναι η πρώτη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη. Γι' αυτό την λένε πλανηταρχία. Είναι η ισχυρώτερη σε αμυντικό και επιθετικό πόλεμο, από κάθε άλλη χώρα. Δεν την λένε πλανηταρχία διότι παράγει πολιτισμό, ούτε διότι είναι οικονομικά ή αθλητικά ανώτερη.

Αυτός είναι ο κόσμος. Αυτός ήταν πάντα. Χιλιάδες χρόνια. Μια χώρα, δηλαδή ένας στρατός είχε το επάνω χέρι στη γη. Περισσότερο από κάποιον άλλον.

Κανένας θεός, αληθινός και ψεύτικος, φανταστικός και κατασκευασμένος δεν το άλλαξε. Καμιά θρησκεία, καμιά ιδεολογία, καμιά φιλοσοφία δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον πόλεμο. Τους πολέμους. Οι περισσότεροι, άλλωστε, γίνονται στο όνομα του ουράνιου Θεού. Και με τις ευλογίες του.

Στη σχετική λίστα, η Νο 1 στρατιωτική δύναμη είναι οι ΗΠΑ (Στη φώτο, Αμερικανοί στη Συρία). Σε πείσμα της... επιθυμίας της και παρά τον τεράστιο εξοπλισμό της η πλανηταρχία δεν έχει καταφέρει να επιβληθεί η ειρήνη στον κόσμο. Οι πόλεμοι δεν έχουν σταματήσει. Δεν σταματούν. Ποτέ.

Κοντά στο 1,3 φαντάρους διαθέτει ο στρατός των ΗΠΑ, και αν χρειαστεί έχει ακόμα ετοιμοπόλεμους περισσότερους από 470.000 εφέδρους. Το οπλοστάσιο των ΗΠΑ:

Πολεμικά αεροπλάνα 13.400, άρματα μάχης 6.300, παπόρια 415, υποβρύχια 68. ελικόπτερα 5,760.

Τελικά, αν συμφωνεί κανείς ότι πράγματι η ανθρωπότητα έχει κάνει άλματα προόδου, ποιο είναι το νόημα της τεχνολογικής και πνευματικής εξέλιξης, όταν παραμένει ανίκητος ο Θεός του Πολέμου;


Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ 176 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ