ΤΟ 17ΜΗΝΟ ΤΗΣ... ΥΠΟΨΙΑΣ

 

''Πρόκληση σε κράτος δικαίου είναι, όπως διαπίστωσα ως υπουργός δικαιοσύνης, να καθυστερεί 17 μήνες να καθαρογραφεί μια απόφαση... ''. Αυτό ισχυρίστηκε, και σίγουρα έτσι θα είναι, ο Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στο βαπόρι της πρέζας ''Noor Ι'', της πιο μεγάλης στην Ιστορία μπάζας ηρωίνης. Και τι έγινε μετά, επί υπουργίας Κοντονή και κυβέρνησης Σύριζα, όταν πια καθαρογράφτηκε η απόφαση;

Ρε, πλάκα κάνουμε; Ανοίγουμε το στόμα και λέμε ό,τι θέλουμε. Τα όργια των οργίων έχουν γίνει, άσε τους θανάτους που πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον, για να καθυστερεί η δίκη. Και πολλά έγιναν επί σύριζα, παραιτήσεις, αλλά και μεταθέσεις δικαστών. Κι ακόμα δεν βγαίνει άκρη. Κανένα φως. Καλά, μόνο μαλάκες δεν είναι αυτοί που καταλαβαίνουν πως δουλεύεται η δουλειά.

Δεν περνάει το παραμύθι ''εμείς είμαστε αντιπολίτευση, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση... ''. Βεβαίως ευθύνη έχει η κυβέρνηση για τούτο και το άλλο. Στην δημοκρατία ευθύνη έχει και η αντιπολίτευση. Κι αυτή ''κυβερνάει'', συγκυβερνάει. Και μόνο ότι πιέζει, ξεφωνίζει τούτο και το άλλο, αρκεί να πει κανείς ότι σε κάποιο βαθμό εμποδίζει την κυβέρνηση να αποφασίσει τούτο και το άλλο.

Δεν θυμάμαι να έκανε κανένα συλλαλητήριο ο σύριζας, να καταδίκασε την ύποπτη καθυστέρηση στην εκδίκαση- επιτέλους- της υπόθεσης Noor One. Η κομματική του δραστηριότητα ξοδεύεται στις αντιδράσεις γιατί οι μπάτσοι αδειάζουν τα κτήρια στο οποία έχουν γίνει καταλήψεις.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΥΣ ''ΣΩΖΕΙ'' Ο ΥΠΟΥΡΓΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ