Η ΑΝΤΖΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΤΣΙΠΡΑ

 

Τριάντα χρόνια ζωής έχει ο Σύριζα που ξεκίνησε σαν κατασκεύασμα του ΚΚΕ με την ταμπέλα ''Συνασποσμός'', πολύ γρήγορα οι αποστάτες του Περισσού ανεξαρτοποιήθηκαν και, μη λέμε, πολλά ο αχταρμάς εξελίχθηκε σε αριστερό κλαμπ. Αχταρμάς, διότι στο μαγαζί βρήκαν την πόρτα ανοικτή και έγιναν μέλη όλων των ειδών αριστεροί, από πρώην τρομοκράτες και αναρχικούς μέχρι διανοούμενοι και συντηρητικοί, παραδοσιακοί της αριστεράς. Ο καθένας με την συνιστώσα του.

Οι ''53'', ένα ανέκδοτο με αρχηγό τον Τσακαλώτο, θέλουν να παραστήσουν ότι ζούνε ακόμα στον κόσμο τους. Αφού για πέντε χρόνια είχαν κατεβάσει και τα σλιπάκια της αριστεροσύνης τους, απόλυτα συμβιβασμένοι με τη μαϊμού αριστερά του Τσίπρα. Οι ''53'', λοιπόν, το παίζουν η συνείδηση του κόμματος και κυκλοφορούν ένα χαρτί και ζητάνε υπογραφές για να είναι ''Σύριζα'' το συνέδριο που ετοιμάζουν, όχι ''Προοδευτική Συμμαχία'', όπως το κωλομπαρεύει η παρέα του Τσίπρα. Στα πλαίσια να μπουν κι άλλοι στο κόμμα, να γίνει και στα χαρτιά πιο δεξιό, λιγώτερο αριστερό, πάντως πιο ''προοδευτικό''.

Και σκάει μύτη η πρώην τραγουδίστρια σε σκυλάδικα, η κυρία Άντζυ Σαμίου, και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Πολύ σωστά. ''Εσεις οι 53 μη ξεχνάτε ότι ο Σύριζα είναι ο Τσίπρας. Αυτόν γουστάρουμε και γι' αυτό είμαστε Σύριζα...''.

Αυτή είναι η αλήθεια, όπως την είπε η 60χρονη σέξυ πρώην τραγουδίστρια. Τι είπε; Σε ελεύθερη μετάφραση το εξής: Αφήστε τα σάπια ότι λειτουργείτε πολιτικά σε αριστερό κόμμα. Ότι η επιρροή σας οφείλετε στις ιδέες σας, στις αρχές σας. Αν δεν είχατε
βάλει αρχηγό τον Αλέξη θα είσασταν με μονοψήφιο νούμερο... Κάντε μας τη χάρη, λοιπόν''.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ...