ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ

 

Τζων Μπόλτον. Σύμβουλος ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ. Το γεράκι. Ο σκληροπυρηνικός πολιτικός αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Τόσο ακραίος που δεν τον άντεξαν και ο υπουργός εξωτερικών Πομπέο, και ο πλανητάρχης, με συνέπεια να τον απολύσει. Ποια είναι η κουβέντα;

Στα φοιτητικά του νειάτα αυτός ο Τζων Μπόλτον ήταν η φανατίλα κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Αρνήθηκε να στρατευθεί, κρατούσε στάση επαναστατική και φιλειρηνική και είχε πει τότε ''Δεν πάω στο Βιετνάμ διότι δεν θέλω να πεθάνω σε κάποιον ορυζώνα'' (φώτο).

Το χουμε φάει στη μάπα ουκ ολίγες φορές το ίδιο έργο. Αριστερός οργισμένος, πρώτος και καλύτερος στις πορείες και τις διαδηλώσεις, μετά από λίγα χρόνια την κάνει γυριστή. Πιτσιρικάς πολεμάει τον ταξικό εχθρό, τον πολιτικό αντίπαλο και μετά υπηρετεί την άλλη πλευρά.

Κανένα πρόβλημα, για το φαινόμενο της μετάλλαξης. Η ιστορία χρόνια αμέτρητα συνεχίζεται κανονικά. Επειδή πουλάει το να λανσάρεται κάποιος ως αντιστασιακός, αντιμνημονιακός, αντινατοϊκός. Αντίθετα, είναι αντιεμπορικό να δηλώσει ο πολιτικός ότι είναι καπιταλιστής, μνημονιακός, νατοϊκός και προτιμήστε μας στις εκλογές. Κι αυτόν τον ίδιο τον βλέπεις μετά να έχει αλλάξει ιδέες, θέσεις, κόμμα, χρώμα και να το παίζει πάλι ο σωστός αγωνιστής του λαού.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ, Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΟΙ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ