Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ… ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ;

 

Καλώς έπραξε ο Μητσοτάκης και κουβάλησε στην Ελλάδα τους θεσμικούς αξιωματούχους της Ευρώπης. Να δηλώσει πολιτικά και στην πράξη ότι δεν είναι θέμα μονάχα ελληνικό η απειλή να περάσουν με τσαμπουκά τα σύνορα οι διάφοροι χύμα αλλοδαποί τους οποίους για μήνες φιλοξενούσε στην Τουρκία ο ανθρωπιστής Ερντογάν.

Μη χάνουμε τα λόγια μας. Ποια Ευρώπη; Δεν υπάρχει αυτό το πράμα. Αν υπήρχε δεν θα κατέβαζε τα παντελόνια στους Ασιάτες και Αφρικανούς, οι οποίοι τις τελευταίες δεκαετίες κάνουν κατάληψη στις χώρες της λεγομένης γηραιάς ηπείρου. Πράγματι, η Ευρώπη συμπεριφέρεται σα γριά, σα γερασμένη από δυνάμεις για να αποκρούσει την εξωτερική λαίλαπα. Ανθρώπων οι οποίοι - και μαγκιά τους- αρνούνται να αφομοιωθούν πολιτιστικά και θρησκευτικά στους νέους τόπους τους.

Γερασμένη ήπειρος η Ευρώπη και με τύψεις για τα εγκλήματα που διέπραξε εκτός έδρας στους αραπάδες και τους μελαψούς. Ποτέ άλλοτε δεν καταγράφηκε περισσότερη και ωμότερη βία στην ανθρώπινη Ιστορία από εκείνη της λευκής φυλής στους αιώνες της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Δεν συμπεριφέρεται, λοιπόν, η Ευρώπη σήμερα ως γηραιά με την έννοια ότι εκπροσωπεί παλαιό πολιτισμό. Τις λεγόμενες ευρωπαϊκές αξίες.

Επί του θέματος. Σήμερα η ενωμένη Ευρώπη μοιάζει με πολυεθνική εταιρεία, έναν αχταρμά που ενεργεί συμφεροντολογικά, αλλά γραφειοκρατικά, κι όχι σαν ένα ζωντανό επιχειρηματικό κολοσσό. Και την ενδιαφέρει μονάχα η κονόμα, το κάθε νταραβέρι οικονομικό με χώρες σε εδάφη στα οποία πριν 100 και 500 χρόνια γαμούσε κι έδερνε με μαστίγιο. Και με το πουρί της σόμπας έπινε το αίμα των ιθαγενών.

Λένε. Ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και ευρωπαϊκά. Οι Ευρωπαίοι το… ξέρουν; Είναι ηλίθιοι στα όρια της αδικαιολόγητης αφέλειας και για βρέφη οι Έλληνες αν ποντάρουν στους Ευρωπαίους σε ουσιαστική βοήθεια σχετικά με το μαρτύριο στο όνομα Ερντογάν. Ό,τι κάνουμε μόνοι μας. Ποιοι Ευρωπαίοι; Επιτόπου κάνουν κρα να τα… βρουν με τον πασά και προσωρινά να κλείσουν το πρόβλημα.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΙΣ... ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ