ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ... ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

 

Τι σόι μοντερνισμός είναι αυτός; Να κατηγορούν τα κόμματα επειδή ο κοσμάκης δεν είναι ικανοποιημένος από τους πολιτικούς. Λες και είναι ποτέ δυνατόν ο κόσμος να είναι ευχαριστημένος. Πάντα θα είναι παραπονούμενος. Πάντα θα ζητάει το περισσότερο. Μέχρι και επαγγελματίες πολιτικοί, κομματάνθρωποι, που μια ζωή εκλέγονται στη Βουλή, δηλώνουν ότι δεν είναι... πολιτικοί.

Και κάποιοι το παρατραβάνε. Να καταργηθούν τα κόμματα, λένε. Φασιστικό. Να θέλει να μου απαγορεύσει να κάνω κόμμα. Να θέλουν κάποιοι να ψηφίζουν και να στερηθούν το εν λόγω δημοκρατικό δικαίωμα. Και γιατί να καταργηθούν τα κόμματα μόνο, κι όχι οι ψηφοφόροι; Εγώ έχω άλλη πρόταση. Να επιτραπεί η λειτουργία των κομμάτων, αλλά να απαγορευτούν οι εκλογές.

Και τι θα κάνουν τα κόμματα, όταν δεν θα γίνονται εκλογές; Αυτό που κάνουν και σήμερα. Τίποτα, δηλαδή. Αν, όμως, δεν γίνονται εκλογές, τότε, μόνο τότε πιθανόν τα κόμματα να σταματήσουν να λειτουργούν τυχοδιωκτικά, καιροσκοπικά, και εξελιχθούν σε οργανισμούς αξιόπιστους, με υπευθυνότητα αποστολής στο αντικείμενο τους.

Όπως και να ΄χει είναι αντιδημοκρατικό, είναι φασιστικό να απαγορευθούν τα κόμματα. Άλλο αν κοροϊδεύουν ξεκάθαρα με το να αμολάνε προτάσεις για τούτο και το άλλο, να διαφωνούν, να απορρίπτουν τούτο και το άλλο. Δεν υπάρχουν αυτά τα κόλπα. Δεν υπήρξαν ποτέ. Η ζωή έχει τους δικούς της κανόνες. Δεν πορεύεται με προτάσεις, με απαγορεύσεις, με αποφάσεις. Για όλα σωστά κι όχι, είτε ο κόσμος ψηφίζει, είτε όχι, αποφασίζουν οι καιροί Οι ανάγκες των καιρών.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ… ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ;