ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ''ΤΖΑΚΙ'' ΚΑΙ Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Βαρέθηκα να το ακούω και να το διαβάζω. Ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. που ορκίστηκε σήμερα, είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υπάρχει ένα άλλο στοιχείο που επιβεβαιώνεται με την εκλογή της 64χρονης Θεσσαλονικιάς κυρίας. Τι εννοεί ο παίκτης;

Η Νομική είναι το ''κρυφό σχολειό'' των προέδρων της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όλων των προέδρων την περίοδο της μεταπολίτευσης. Από το 1974, δηλαδή, μέχρι και σήμερα. Αυτό το... προνόμιο της Νομικής σχολής, από μια άποψη , είναι σκάνδαλο. Γιατί όχι πρόεδρος της Δημοκρατίας ένας αρχιτέκτων, ένας μουσικός, μια χημικός, ένας μαθηματικός, μια ηθοποιός, ένας συγγραφέας, μια ιατρός, ένας επιχειρηματίας κ.α.

Όλοι τους ήταν νομικοί. Με τη σειρά Στασινόπουλος, Τσάτσος, Καραμανλής, Σαρτζετάκης, Στεφανόπουλος, Παπούλιας, ο τελευταίος Παυλόπουλος και από σήμερα Σακελλαροπούλου.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος έβγαλε τη Νομική του πανεπιστημίου Αθηνών είχε πει, και δεν το είπε αστειευόμενος το εξής φοβερό: ''Οι απόφοιτοι της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι πληγή του έθνους''.

Το τελευταίο. Όλοι οι πρόεδροι της Δημοκρατίας, και η Σακελλαροπούλου είναι απόφοιτοι της Νομικής Αθηνών. Εξαίρεση μοναδική ο Σαρτζετάκης που τέλειωσε τη Νομική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΙΣ... ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ