ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πήρε από το χέρι την γκομενάρα σύζυγο του και πήγε να παρακολουθήσει παράσταση σε παριζιάνικο θέατρο, αφού ο κορονοϊός είχε δείξει τα νύχια του. Ο άλλος ο περίεργος της Αγγλίας ο Μπόρις Τζόνσον στα ίσα δεν έπαιρνε στα σοβαρά τον κίνδυνο, άσε ότι νόσησε και ο ίδιος. Πρώτος διδάξας ο Ντόναλντ Τραμπ. Μαλάκες είναι οι άνθρωποι ή τρελοί; Ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Κυβερνήτες στη χώρα τους είναι και σκεφτόντουσαν μόνο το συμφέρον τους. Το προσωπικό πολιτικό και το συλλογικό οικονομικό. Αν, δηλαδή, έπαιρναν μέτρα θα σαμποτάριζαν την εθνική τους οικονομία. Άσε πρώτα να δούμε, και βλέπουμε... Αυτό έγινε. Και την πατήσανε. Και διασυρθήκανε ως μεγάλες δυνάμεις του γλόμπου διότι τους πήρε από κάτω η μπάλα, ο κορονοϊός και άρχισαν να μετράνε νεκρούς.

Γεγονός. Όλη Ευρώπη σήμερα έχει να λέει για την Ελλάδα. Πως τα καταφέραμε. Πως προλάβαμε τα χειρώτερα. Απλό γιατί. Ο Μητσοτάκης έλαβε υπ΄όψιν τον Τσιόδρα. Όπως το λέω. Έκανε ό,τι του είπε ο γιατρός. Ο ειδικός επιδημιολόγος. Ο λειμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Αυτό θα γράψει η Ιστορία.

Όταν ο πολιτικός έχει βουλωμένα τα αυτιά στον ειδικό, είναι σα να θέλουν τα κολοκύθια να πηδήξουν τον μανάβη. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η μαγκιά του πολιτικού είναι να αποφασίζει, βέβαια, να ζυγίζει τα κουκιά και τα μαρούλια, αλλά πάντα λαμβάνοντας υπ' όψιν τον ειδικό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΣΑΚΑΤΗΣ ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ