ΠΑΡΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΕΙΣΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ

 

Δεν κρατιούνται οι ψαγμένοι. Αυτοί, τέλος πάντων, που αισθάνονται μια κάποια πνευματική υπεροχή και δεν χάφτουν μύγες όπως ο κοσμάκης. Κάθε μέρα όλο και ακούς δεξιά κι αριστερά φωνές και σκέψεις των ψαγμένων πως είναι στημένη πέρα για πέρα η ιστορία του κορονοϊού. Σύμφωνοι. Έτσι είναι, δεν θα τους χαλάσουμε το χατήρι.

Λοιπόν; Επειδή το φτιάξανε το έργο και το αμολύσανε και όποιους πάρει η χατζάρα, να μη μείνουνε σπίτι; Κι εγώ συμφωνώ, ότι η δουλειά βρωμάει, ότι τα κομπιούτερ αυτή την απάντηση έδωσαν για να περάσει το πρόγραμμα των κατασκευαστών του καταραμένου ιού. ''Δεν υπάρχει άλλη λύση στο πρόβλημα, στείλτε σε πρώτη φάση μια κατοστάρα εκατομμύρια και μετά βλέπουμε...''. Σύμφωνοι. Έτσι έγινε. Και επειδή αυτό αποφάσισε η υπέρτατη εξουσία του πλανήτη, μετά την εισήγηση του συνεργείου των κολασμένων και των μελλοντολόγων, εμείς αγνοούμε τα μέτρα προστασίας; Και κυκλοφορούμε κανονικά επειδή ισχύουν και τα προσωπικά δεδομένα κι άλλα τέτοια κουφά.

Παρακάτω. Λένε και το άλλο. Ότι με τους κυβερνητικούς περιορισμούς σ' όλες τις χώρες πάνε στράφι οι πολιτικές ελευθερίες, τα συνταγματικά δικαιώματα. Και το πιο πονηρό; Γίνεται πρόβα να διαπιστώσουν πόσο θα αντέξουν οι μάζες σε μια νέου τύπου δικτατορία. Με την ευκαιρία. Στα Συντάγματα των χωρών των δήθεν δημοκρατιών δυτικού τύπου προβλέπεται η λήψη απαγορευτικών μέτρων, η μη ελεύθερη κίνηση πολιτών, όμως όχι επ' αόριστον.

Επανέρχομαι στο ερώτημα. Κατόπιν τούτου να... αντισταθούμε στις εντολές της καραντίνας; Να μη δεχθούμε την απομόνωση; Δίνω, και με το μπαρδόν, την απάντηση. Την δική μου απάντηση. Ο κόσμος είναι καταδικασμένος στην αδυναμία του να αποφασίζει ο ίδιος. Αυτή είναι η απάντηση. Το δίποδο των 70 κιλών σε μια ζωή 70 ετών είναι τόσο ελεύθερο και ανεξάρτητο και αυτοδύναμο, όσο του το επιτρέπουν. Πιο σωστά όσο τους βολεύει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ!