ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Το πάει και προσωπικά στον Μητσοτάκη ο Τσίπρας. Θα τον σύρω στη Βουλή, απειλεί ο συριζαίος. Παίζει στα σίγουρα. Δηλαδή; Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι μέρες είναι τέτοιες που δεν επιτρέπουν ούτε σκέψη να... τσαντιστεί ο Μητσοτάκης και να τη δει μανιάτικα. Να προκηρύξει ξαφνικά πρόωρες εκλογές και ο Τσίπρας να πατήσει πάλι τη μπανανόφλουδα. Να γλυστρήσει σε μια ακόμα ήττα.

Ο Αλαβάνος, ο προηγούμενος αρχηγός του κόμματος κάθε Παρασκευή είχε ερώτηση προσωπική στον τότε πρωθυπουργό Καραμανλή. Ο οποίος Κωστάκης δεν έπαιρνε χαμπάρι, ποτέ δεν πάτησε Παρασκευή για να δώσει... μάχη με τον πολιτικά ανύπαρκτο του τότε Συνασπισμού. Ο Αλαβάνος, όμως, έριχνε πολύ χοντρό βρισίδι κάθε Παρασκευή στον Καραμανλή διότι θαρρούσε ότι αυτή η τακτική θα του έδινε πόντους.

Έπιασε τόσο η αλαβάνειος αντιπολίτευση που ο φουκαράς πήγε σπίτι του, και χωρίς να τον υποχρεώσει κανένας κορονοϊός. Παραιτήθηκε κι έβαλε στη θέση του τον Τσίπρα. Ο οποίος σήμερα παίζει παλαιομοδίτικα. Ποντάρει να ξελασπώσει με τα οικονομικά σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τι σημαίνει μια ακόμα ήττα εκλογική ήττα για τον Τσίπρα σε περίπτωση που γινόντουσαν εκλογές, εποχή όπου είναι στα πολύ επάνω του ο αντίπαλος του Μητσοτάκης;

Ο πιο σοβαρός εσωκομματικός ανταγωνιστής, μάλλον ο μόνος, είναι ο Τσακαλώτος. Λίγος είναι να το πάρει αυτός το κόμμα, αλλά παίζει η πιθανότητα να γίνει διάσπαση αν με Τσίπρα μικρύνουν κι άλλο τα ποσοστά του σύριζα. Υπολογίζουν ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών έχει στο παντελόνι ένα 3-5%, αν κατέβει μόνος του αλά Βαρουφάκη.


Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ