ΜΑΙΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΣΕ ΚΟΝΤΡΑ... ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ

 

''Η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά... '' λέει ένας αυτοαποκαλούμενος αριστρεός και συνεργαζόμενος με τον... αριστερό Σύριζα. Τι είπε η εν λόγω κομματική λινάτσα; Λινάτσα, βέβαια, όταν δηλώνει αριστερός και κάνει κριτική στον δεξιό.

Να ξεκαθαρίσουμε. Η αριστερά δεν έχει καμιά σχέση με τη δεξιά. Δυο πράγματα διαφορετικά. Εντελώς. Που σημαίνει ότι είναι τουλάχιστον κομπλεξοό ο αριστρός να σχολιάζει τον δεξιό γιατί είναι... δεξιός. Άλλο να λέει κανείς ότι η ιδεολογία μου ή η θρησκεία μου είναι αληθινή, κι άλλο να βγάζεις άχρηστο το όποιο πιστεύω αλλουνού.

Ο αριστερός ηθικά και πολιτικά νομιμοποιείται να κρίνει μονο τον αριστερό. Γιατί δεν είναι σωστός αριστερός. Γιατί δεν ερμηνεύει σωστά τα τσιτάτα της αριστερής ιδεολογίας. Το ίδιο και ο δεξιός. Να μην ασχολείται με τον αριστερό.

Τι συμβαίνει, όμως; Οι δήθεν δεξιοί ανοίγουν αντιπαλότητα με τους δήθεν αριστερούς και κλείνουν το δτρόμο στους γνήσιους αριστερούς και τους γνήσιους δεξιούς. Και το αποτέλεσμα της ποδοσφαιρικού τύπου κομματικού - όχι ιδεολογικού -ανταγωνισμού είναι να κάνουν παιχνίδι κυβερνητικής εξουσίας οι μαϊμού αριστεροί και οι μαϊμού δεξιοί.

''Η δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά... '' είπε ο επαγγελματίας κομματικός αριστερός. Το σωστό είναι άλλο. Η αριστερά έχει ξεχάσει τι σημαίνει αριστερα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ