Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ... ΜΑΤΙΑ

 

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ... ΜΑΤΙΑ

Κατ' αρχήν. Γιατί ο Ερντογάν αποφάσισε να βάλει χέρι στην Άγια Σοφιά; Όσοι ασχολούνται με τούτο το ζήτημα χρειάζεται πρώτα να συμφωνήσουν στο κίνητρο του Τούρκου. Το ξέρει πολύ καλά ο Ερντογάν, έχει ζυγίσει στον πόντο τις διεθνείς αντιδράσεις να κάνει μουσουλμανικό τέμενος ένα παγκόσμιας αναγνώρισης αλλόθρησκο ναό, μέχρι σήμερα μουσείο. Γιατί, λοιπόν, κάνει την κίνηση του μόνος εναντίον όλων;

Στα τούρκικα λέγεται ''νταηλίκι''. Κάνει επίδειξη δύναμης ο Ερντογάν, χωρίς να προκαλείται από κανέναν. Νταηλίκι, διότι ο ίδιος στην αγωνία του να πουλήσει μπόι, κυρίως στην Ευρώπη, όχι τόσο στην Ελλάδα, με την ενέργεια του στο θέμα της Άγιας Σοφιάς, δείχνει στα ίσα τους όρχεις του.

- Τα έχω μεγάλα και βαρειά και δεν σας υπολογίζω. Κάνω ό,τι γουστάρω και αν τολμάτε, κοπιάστε να μετρηθούμε.

Αυτό είναι το νταηλίκι του Τούρκου. Έτσι ξηγείται στην παγκόσμια κοινότητα. Γιατί; Επειδή, με τις πλάτες που έχει εξασφαλίσει από ΗΠΑ και Ρωσία, θα βγει από επάνω. Θα περάσει το δικό του. Και στη συνέχεια θα πάει στο παρασύνθημα. Στο επόμενο βήμα, που προς το παρόν το κρατάει σε κλειστά χαρτιά

Η Ελλάδα. Γιατί διαμαρτύρεται για την Άγια Σοφιά; Να το τοποθετήσω αλλοιώς. Γιατί δεν διαμαρτύρεται η Βουλγαρία, που κι αυτή είναι της ορθοδοξίας και ήταν υπόδουλη 500 χρόνια στον Τούρκο. Γιατί δεν αντιδρά - όπως η Ελλάδα- και η επίσης ορθόδοξη Σερβία, άλλη τουρκοκρατούμενη επί οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Τι λέμε; Δεν είναι θέμα θρησκευτικού δόγματος. Και ο καθολικός, και ο εβραίος, και ο βουδιστής οφείλει να ξεσηκωθεί. Ακόμα και ο ομόδοξος του Ερντογάν. ''Τι κάνεις, ρε, αληταρά Ερντογάν; Μιναρέδες και συναγωγές υπάρχουν αμέτρητες σε χώρες χριστιανικές. Αν τους μετατρέψουν σε εκκλησίες του Χριστού θα είναι το ίδιο μ' αυτό το τερατούργημα που κάνεις εσύ με την Άγια Σοφιά''.

Η Ευρώπη, γενικά η Δύση, σιωπά. Επί της ουσίας κάνει το κορόιδο. Ένα ακόμα μάθημα προς Έλληνες. Είμαστε μόνοι μας. Πάντα είμασταν μόνοι. Το πνεύμα της... συμμαχίας από δύση μεριά λειτουργεί μόνο και στο μέτρο που μας έχουν ανάγκη.

Από τότε που έγινε σουλτάνος ο Ερντογάν συναντήθηκε- πάντα με τουπέ ισχύος- μ' όλους τους Έλληνες πρωθυπουργούς. Στη φώτο, το 2004 με τον φαιδρό Καραμανλή όταν ο Κωστάκης έγινε κουμπάρος στο γάμο της κόρης του Ερντογάν.

Διαβάστε ακόμα:
ΤΑ ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΟΛΑ Ο ΕΝΤΟΡΓΑΝ!