Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ... ΒΟΥΝΟ

 

Νησί ερημικό. Ζούνε μόνο τρεις άνθρωποι. Ένα ζευγάρι, άνδρας και γυναίκα, κι ένας άνδρας σόλο και μακριά από τους δυο. Η μέρα με τη νύχτα οι δυο αρσενικοί. Δίπλα στη θάλασσα γουστάρει να ζει ο ένας, ο ζευγαρωμένος με την γυναίκα, στα υψηλά του βουνού ο άλλος. Να τρώει ό,τι του δίνει η θάλασσα ο ένας, χορτοφάγος ο άλλος. Η γυναίκα έκανε κέφι μόνο το πρωκτικό και γενικά βρήκε καλύτερο, πιο ταιριαστό σύντροφο τον έναν, όχι τον άλλον με τις δικές του ιδιορρυθμίες και λάτρη του σεξ με το αιδοίο.

Δεν έλειπαν οι γκρίνιες ανάμεσα στο ζευγάρι, και κάποια στιγμή ξέσπασε κόντρα αγεφύρωτη. Τι κάνει η γυναίκα; Μένει μόνη είναι η σωστή επιλογή. Τι, δηλαδή; Να κάνει προκοπή με τον άλλον που δεν τον πάει με τίποτα. Συγκρούστηκε με τον άντρα που την έβρισκε μαζί του και θα κάνει χωριό μ΄εκείνον που την χωρίζουν τόσα;

Έχασε τις εκλογές ο σύριζας και από την άλλη κιόλας μέρα πλάκωσε την ''κριτική'' στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η μεγαλύτερη απόδειξη της ανυπαρξίας του λεγόμενου αριστερού κόμματος. Του κόμματος το οποίο εκφράζει την αριστερή ιδεολογία. Γιατί πράγματι η αριστερά είναι ιδεολογία. Τι πάει να πει αυτό;

Είμαι αριστερός σημαίνει ότι έχω καταλήξει στο πως επιθυμώ να λειτουργεί- έτσι κι όχι αλλοιώς- η ανθρώπινη κοινωνία. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα κιτάπια της ιδεολογίας του σοσιαλισμού εκείνου που θα οδηγεί την ανθρωπότητα στον κομουνισμό. Ο σοσιαλισμός του συνειδητού αριστερού, που είναι περισσότερο ανθρώπινος- στην πραγματικότητα είναι ανθρωπιστικός- αποσκοπεί στη βελτίωση του ανθρώπου υπαρξιακά, κοινωνικά, ηθικά, πνευματικά, δημιουργικά.

Ο σύριζας, αυτό το κομματικό κατασκεύασμα χωρίς αρχές και προσανατολισμό, ένα πράμα τυχοδιωκτικό και περιστασιακό, το τελευταίο που πάσχει είναι να υπηρετήσει την αριστερά. Να προπαγανδίσει την ιδέα της αριστεράς. Με μια άλλη κουβέντα δεν είναι θέση, είναι άρνηση. Πουλάει αντιδεξιοϊσμό, όχι αριστερισμό. Μας λέει ότι η ΝΔ είναι ανίκανη, ανεύθυνη, αναποτελεσματική. Το ζητούμενο του αληθινού αριστερού είναι ποιος είναι ο ίδιος. Το τι είναι ή τι παριστάνει ο δεξιός, αυτό να προβληματίσει τους δεξιούς πολίτες.

Και περιμένουν οι συριζαίοι, αφού φτιάξουν τη βιτρίνα τους περισσότερο δεξιά, με το παραμύθι της... κεντροαριστεράς να επανέλθουν, όχι ως αριστερά, ούτε ως κεντροαριστερά, αλλά όταν έλθει ο καιρός της φθοράς του Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ