ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...

 

Πολύς λόγος για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Και επί της ουσίας η κουβέντα είναι αέρας κοπανιστός. Που σημαίνει ότι κερδισμένο είναι το σύστημα. Το σκάρτο σύστημα. Αυτό που βάζει το χέρι στην τσέπη σου και παίρνει περισσότερα από όσα δικαιούται, αλλά και αρπάζει κι απ΄ αυτά έχεις στην άκρη.

Είμαι υπέρ του συστήματος. Απαραίτητο είναι το σύστημα, το κράτος, όπως θες το λες. Όχι, όμως, το απατεωνίστικο κράτος. Που έχει συμπεριφορά χολέρας διότι είναι ανίκανο και να παράξει χρήμα και να διαχειριστεί.

Κόβουν τις συντάξεις, γιατί; Επειδή δεν είχε χρήματα το κράτος, ο... εγγυητής των συντάξεων. Και δεν υπάρχουν υπεύθυνοι οι οποίοι συνειδητά μπατήρισαν το κράτος. Τελειώνουν τα κωλομνημόνια και το κράτος αποφασίζει να επιστρέψει τα παρανόμως χρήματα που για πάρτη έκοψε από τους συνταξιούχους. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι η... δικαιοσύνη.

Ποια δικαιοσύνη; Οι δικαστές, για να ξέρουμε τι λέμε. Κουβέντα σοβαρή δεν γίνεται αν μιλάμε πονηρά. Δεν υπάρχει πολιτική, υπάρχουν πολιτικοί. Δεν θα ξεχωρίζουμε τους δημοσιογράφους από τη δημοσιογραφία. Δεν θα αθωώνουμε τους αστυνομικούς επειδή θεωρούμε αναγκαία την αστυνομία. Δεν θα κρύβεται ο απατεώνας αριστερός πίσω από την ταμπέλα της αριστεράς.

Οι δικαστές είναι η δικαιοσύνη. Καμιά δικαιοσύνη δεν αποφάσισε να πάρουν πίσω τα λεφτά τους ΜΟΝΟ οι δικαστές. Οι δικαστές το αποφάσισαν. Νταηλίκι. Και ξηγήθηκαν έτσι αλά... δικαιοσύνη διότι αυτό συνέφερε το σύστημα, που υπηρέτησαν τόσο ο σύριζας, όσο και οι συνάδελφοι της ΝΔ.

Τελικά, χωρίς δίκη θα πάρουν όσα πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι. Κάνανε προσφυγές στη δικαιοσύνη, δηλαδή στους... δικαστές, από τον Φεβρουάριο του 2016 αλλά δίκη δεν έγινε ποτέ. Γιατί πάντα το κράτος ζητούσε... αναβολή. Οι δικαστές, όμως, για τις δικές τους επιστροφές δίκασαν κανονικά.

Τι λέμε; Μαλακίες λέμε. Έστω ότι ο δικαστής, επιτέλους, δίκαζε και έβγαζε την αναμενόμενη απόφαση, δικαίωνε τους συνταξιούχους αυτούς και τους άλλους και τους παράλλους. Τζίφος! Το κράτος θα κατέφευγε στο εφετείο και θα καθυστερούσε την απόφαση άλλα 4-5 χρόνια. Κι αν- ΑΝ- δίκαζε εκεί ο δικαστής, το κράτος θα την πήγαινε τη δουλειά στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Άλλο ότι το ΣτΕ αποφανθεί ότι το κράτος οφείλει να επιστρέψει τις κομμένες συντάξεις.

Να θυμίσω τι είχε πει το παιδί; Τον πιέζανε οι δανειστές να ξανακόψει κι άλλο τις συντάξεις, και το επιχείρημα του Αλέξη μας μόνο παιδικό δεν ήταν. Έτσι κι αλλοιώς σήμερα αύριο θα πεθάνουν οι συνταξιούχοι, είπε ο συριζαίος. Και είχε δίκαιο. Σήμερα, αν δεν κάνω λάθος είναι καμια οκτακοσαριά χιλιάδες οι άνω των 70 ή 75 συνταξιούχοι. Και- σίγουρο αυτό- 19.000 οι άνω των 95 χρονών.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΙΚΑ, Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΄ΠΑΙΞΕ... ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΣ