ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Ο ΜΑΚΡΟΝ...

 
Αυτή η τιτίκα ο Εμανουέλ Μακρόν είναι Γαλλία. Ένα το κρατούμενο, και απ' αυτό ξεκινάει η κουβέντα. Γαλλία σημαίνει δύναμη, η πρώτη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη, για να κάνουμε ταμείο. Και η πρώτη βιομηχανία όπλων στην Ευρώπη. 
Άλλο Μακρόν, άλλο Μητσοτάκης. Η σύγκριση γίνεται με βάση τη διαφορά στα μεγέθη Γαλλία και Ελλάδα, όχι πόσο μετράει η γυναίκα που έχουν παντρευτεί οι δυο τους. Ούτε συγκρίνουμε πόσο αρσενικός είναι ο κυβερνήτης της Γαλλίας και της Ελλάδος. Αλλοιώς, λοιπόν, ζυγίζει τον Κυριάκο η Μέρκελ και ο Τραμπ, αλλοιώς τον Μανωλάκη. Ελλάδα είναι ο ένας, Γαλλία ο άλλος.
Το άλλο. Τα εμπορικά συμφέροντα της Γερμανίας είναι πολύ μεγαλύτερα στην αγορά της Τουρκίας σε σύγκριση μ' αυτά της Ελλάδος. Να είμαστε λογικοί. Χιλιάδες στην Τουρκία οι γερμανικές επιχειρήσεις. Πως να αγνοήσει αυτά τα δεδομένα η Αγκέλα και να κουνήσει το δάκτυλο στον Ερντογάν;
Ο Μακρόν μπήκε στο ενεργειακό παιχνίδι του Αιγαίου, ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδος. Γιατί; Όχι, βέβαια, για τη ψυχή της μάνας του ή γιατί αυτό του ζήτησε η γκομενάρα σύζυγος του, κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη του. Η 67χρονη Μπριτζίτ. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πρώτα ο Μακρόν συμφώνησε να πάρει τούτο και το άλλο, και με συγκεκριμένες προδιαγραφές στο άγνωστο ακόμα, πρωτόκολλο ανάμεσα στις δυο χώρες, και μετά οι γαλλικές φρεγάτες άρχισαν το σουλάτσο στο Αιγαίο.
Διαβάστε ακόμα:

ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΙΝΟΣ...