Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΛΟ ΛΑΟ... , ΕΥΤΥΧΩΣ!

 
Αν όχι ηλίθιο, είναι γελοίο να καταγράφουν δεκάδες κάμερες τον πλανητάρχη ή τον υποψήφιο πλανητάρχη, όταν πετάει στον αέρα μια παπαριά. Αυτό σημαίνει πολιτική, έτσι όπως την υπηρετούν οι λειτουργοί της. Είναι γεγονός, δεν πρόκειται για τσίρκο, ούτε για ταινία με σενάριο φαρσοκωμωδίας. Ομιλεί σοβαρά ο πολιτικός, πολύ σοβαρά, αναφέρεται σε θέματα αιχμής, και κλάνει πορδές. Κι όμως τα ΜΜΕ, αλλά και οι αντίπαλοι δεν αντιμετωπίζουν σα γραφικότητα το πολιτικό... δρώμενο.
Δράση πολιτική στον πολιτικό είναι το τι λέει. Κυρίως κρίνεται η προσφορά του, η παρουσία του, η δράση του από το τι μπούρδες αμολάει. Γιατί; Επειδή αυτά που κάνει, όσα κάνει, ο κόσμος δεν είναι σε θέση να τα εκτιμήσει σωστά. Να, γιατί ο πολιτικός ρίχνει το βάρος στην επικοινωνία, δηλαδή κατηγορεί τον αντίπαλο από τη μια και από την άλλη κάνει άσπρο το μαύρο.
''Είμαστε λαός καλός και αξιοπρεπής... '' είπε ο 78χρονος "Joe" Biden Jr., στην προσπάθεια του να εκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ. Καμιά σημασία δεν έχει αν ο αμερικάνικος λαός είναι καλός. ΄Η στην πλειοψηφία του είναι καθάρματα του κερατά. Όλοι, άλλωστε, οι λαοί είναι καλοί. Αγγελικά πλασμένοι. Ποιος, όμως, ασχολείται με το τι είναι ο λαός. Ο κάθε λαός. 
Να το πω αλλοιώς. Θα αλλάξει η πολιτική των ΗΠΑ επειδή πράγματι είναι... καλός κι άγιος ο λαός της; Μήπως επειδή θα εκλέξει τον Ομπάμα ή τον Τραμπ; Ο Μπάιντεν δεν τα κατάφερε δυο φορές να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου πλανητάρχη και αφού έκανε οκτώ χρόνια αντιπρόεδρος του Ομπάμα, τα δίνει όλα για να απαλλάξει, λέει, τη χώρα ''από το σκοτεινό κεφάλαιο Τραμπ''. Στη φώτο, με την δεύτερη σύζυγο του. 
Εμείς οι μη Αμερικάνοι πότε θα γλυτώσουμε από τις ΗΠΑ; Ποτέ. Κι αν όσο ζούμε οι ΗΠΑ υποχρεωθούν να παραχωρήσουν την πλανηταρχία σ' άλλη μεγάλη δύναμη, πάλι τίποτα δεν θα αλλάξει. Η νέα πλανηταρχία, επίσης με λαό καλό, θα παίζει μπάλα όπως οι ΗΠΑ. 
Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΕΛΛΑΔΑ