ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΓΑΡΙΔΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ... ΑΙΓΑΙΟ

 
Με ποιον νομίζεις είναι έτοιμος να τσουγκρίσει το ποτήρι του, με το γνωστό πρακτορικό του χαμόγελο, ο φοβερός αυτός ο τύπος, ο εκλεγμένος τσάρος της Ρωσίας; Αδιάφορο! Άλλο είναι εκείνο που αξίζει να σημειώσει κανείς. Ο 68χρονος - αφεντικό χωρίς αντίπαλο στη μεγάλη χώρα του- από το 2000, περιμένει πως και πως να τα τσουγκρίσουν Ελλάδα και Τουρκία. Αυτή θα 'ναι η μεγάλη ευκαιρία του Βλαδίμηρου για να βάλει πόδι στο Αιγαίο. Και στη Μεσόγειο γενικώτερα.
Η Αμερική; Ποια Αμερική; Η Ρωσία του Πούτιν για το ελληνοτουρκικό ζήτημα ενδιαφέρεται περισσότερο από τις ΗΠΑ του Ομπάμα ή Τραμπ, του Μπους ή του Κλίντον. Ο πονηρός Πούτιν είναι στην αναμονή ν αμπλέξουν τα μπούτια τους οι δυο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα και η Τουρκία. Και το ματς να έχει νικητή, άρα ηττημένο. Και ο χαμένος στο ντέρμπυ, ο απογοητευμένος από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, να ζητήσει τη βοήθεια της Ρωσίας.
''Παρών και αξούριστος!.... '' θα δηλώσει ο Πούτιν κι έτσι θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση της αδικημένης Τουρκίας ή της εγκαταλελειμμένης Ελλάδας, μετά από θερμό επεισόδιο, το οποίο πιθανόν να εξελιχθεί σε ψυχρή πολεμική αναμέτρηση των δυο γειτόνων. Προς το παρόν ο Ρώσος κάνει το κορόιδο, δεν έχει άποψη για το ελληνοτουρκικό και δεν ασχολείται με τον τζαναμπέτη Ερντογάν.
Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ!