ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ...

 
Σα σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, το 1974, έκανε τα επίσημα εγκαίνια το κατάστημα ΠΑΣΟΚ, μια πολύ διαβασμένη συμμορία αρπαγής της εξουσίας. Κι όταν λέμε συμμορία εννοούμε μια νόμιμη κομματική εταιρεία. Χωρίς πολλά, να μπούμε κατ΄ευθείαν στην ουσία. Με την ίδρυση, λοιπόν, του ΠΑνελλήνιου ΣΟσιαλιστικού Κινήματος και αρχηγό έναν απίθανο, έναν ασυναγώνιστο showman από το μπαλκόνι, τον Ανδρέα Παπανδρέου (φώτο), άλλαξαν από τη μια μέρα στην άλλην τα πάντα όλα γύρω από το ύφος της πολιτικής στην Ελλάδα. Άρχισε ο κοσμάκης να ξεχνάει αυτά που ήξερε. 
Ταλαντούχος απατεώνας και αδίστακτος λαοπλάνος ο Αντρέας δεν είχε καμιά σχέση με τον αντιεπικοινωνιακό παλαιοκομματισμό, δηλαδή με τον βαλκανικό καθωσπρεπισμό της συμφοράς, από τα δεξιά παράταξη μέχρι και την αριστερή. Ο Αντρέας οργάνωνε φιέστες αμερικάνικου τύπου στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, με υπέυθυνο συγκεντρωσιάρχη και τηλεσκηνοθέτη. Προχωρημένα πράγματα.  
Με όρους γνήσιας κομματικής αλητείας και ανεξάντλητη συνθηματολογική φαρέτρα, ο... σοσιαλιστής- και κατά μέτωπο ενάντια της Ευρώπης και Αμερικής- Αντρέας Παπανδρέου (1919-1996) έφτιαξε δικό γήπεδο και έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Κανένας δεν μπορούσε να ακολουθήσει, να ανταγωνιστεί τον χαρισματικό στην άσκηση αντιπολίτευσης Αντρέα. Γι' αυτό λειτούργησε ως ''δάσκαλος'' του Κώστα Καραμανλή πρώτα και στη συνέχεια του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές μιμήθηκαν ακόμα και το πως τόνιζε τις λέξεις ο... πρωτοπόρος αρχισυμμορίτης της κομματικοκρατίας. 
Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, σα σήμερα το 1974. Σκέτη απάτη. Από την επομένη κιόλας 4 Σεπτεμβρίου του 1974 οι πασόκοι, τυφλά πιστοί στον μεγάλο αρχηγό, και ο ίδιος ο χωρίς γραβάτα Ανδρέα Παπανδρέου, ξέχασαν τι αναφέρει το... ιστορικό κείμενο που δέσμευε τη νέα κομματική δύναμη να υλοποιήσει τα οράματα του λαού.
 Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΕΣ ΜΥΚΗΝΕΣ! ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΙΚΙΛΙΑΣ Η ΟΜΑΔΑΡΑ...