ΜΑΚΡΟΝ ΠΟΥΛΑΕΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ

 
Ποια είναι η γνώμη σου; Καλώς ή όχι η Ελλάδα προχωράει σε νέο και έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα για να θωρακίσει κι άλλο την άμυνα της. Αν συμφωνείς, είσαι λάθος. Αν διαφωνείς, πάλι είσαι λάθος. Γιατί; Επειδή, κουμπάρε, και δεν φταις εσύ γι΄ αυτό, είναι αδύνατο να γνωρίζεις το θέμα. Να έχεις σωστή και υπεύθυνη θέση για το θέμμα.
Να αγοράσουμε π.χ. τις βαρειές τορπίλες για τα υποβρύχια μας. Και ποιος το αποφασίζει αυτό; Ο Μακρόν που πουλάει ή ο Μητσοτάκης που αγοράζει. Και οι δυο είναι άσχετοι, παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο. Κατέχουν περί αμύνης γενικώς και αορίστως, ειδικώς και συγκεκριμένως τόσα όσα εσύ, κουμπάρε. Δεν γνωρίζω τι έχεις σπουδάσει, Μητσοτάκης και Μακρόν είναι πτυχιούχοι στα οικονομικά, όχι στα στρατιωτικά.
Μπουκάραν οι ''άγνωστοι'' λεχρίτες στο ένα μετά το άλλο στα σπίτια της γειτονιάς. Τι να κάνει ο κουμπάρος; Φώναξε τον σιδερά να φτιάξει πλέγμα στα παράθυρα. Φώναξε και τον κλειδαρά να ενισχύσει την ασφάλεια στης πόρτας. Τι να κάνει ο άνθρωπος όταν το κράτος με την αστυνομία που διαθέτει αδυνατεί να εγγυηθεί. Έτσι κι εμείς. Όταν ο Ερντογάν απειλεί δεν περιμένουμε, όπως θα ήταν το αναμενόμενο, να αντιδράσουν οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ, και πρώτη απ' όλους η Αμερική. Ούτε περιμένουμε να σταθούν στο πλάι μας οι Ευρωπαίοι. Μόνοι μας ό,τι θα κάνουμε.
Μαχητικά αεροσκάφη γενιάς Rafale θα αγοράσουμε, και Mirage με πυραύλους σπέσιαλ, και ελικόπτερα επιθετικά arashe, και φρεγάτες Belharraμ και ό,τι άλλο χρειαζούμενο για να αναβαθμίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας. Εσύ, όμως, κουμπάρε, θα πληρώνεις μόνο και όχι με τη δική σου βούληση. Ο λογαριασμός θα σου ΄ρχεται στο σπίτι, χωρίς να είναι αναλυτικός, όπως της ταβέρνας. Τόσο το τσατζήκι, τόσο τα βλήτα, το σκουμπρί και ο γάβρος ο μαρινάτος.
Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ