ΕΝΑ ΠΑΛΙΟΠΡΑΜΑ ΜΟΣΤΡΑΡΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ

 
Αφελής είναι όποιος κατηγορεί το κόμμα της ΝΔ ως δεξιό, ακροδεξιό, κεντροδεξιό. Δεν υπάρχουν αυτά. Το κόμμα είναι εξουσίας. Εδώ κανονικά τελειώνει η κουβέντα. Η εξουσία δεν ανέχεται ιδέες, αρχές, θέσεις, διακηρύξεις, προγράμματα, πλάνα, όλα αυτά τα μπουρδοειδή και μπαλκονάτα. Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα, ας το πούμε χαριστικά κόμμα, αρχηγικό. Κουμάντο κάνει ο επικεφαλής, που βέβαια είναι εκλεγμένος πρόεδρος, αλλά κρατάει τα κλειδιά του καταστήματος. Όπως συμβαίνει σ' όλα τα κόμματα, ας τους κάνουμε τη χάρη να τα ονοματίσουμε κόμματα, όπου γης.
Να το χοντρήνουμε το πράμα. ΝΔ και Σύριζα δεν έχουν καμιά διαφορά! Το λέω, το υπογράφω, και δεν το παίρνω πίσω. Ουδεμία σχέση έχουν τα στελέχη της ΝΔ μ' εκείνα του Σύριζα. Άλλο αυτό. Δεξιοί οι μεν, αριστεροί οι δε. Η μέρα με τη νύχτα. Σ' άλλο κόσμο οι μεν από τους δε. Τα κόμματα τους, όμως, είναι λες δίδυμα όταν παίζουν στην κυβέρνηση. Άλλο τι λένε, και πως φτιασιδώνονται, μπογιαντίζονται, μακιγιάρονται. Στην κυβέρνηση λες και βγήκαν από την κοιλιά της ίδιας μάνας, με διαφορά δευτερολέπτων.
Σα σήμερα 4 Οκτωβρίου, το 1974 ιδρύθηκε η ΝΔ, που μέχρι τη δικτατορία του 1967 εκπροσωπούσε τη  δεξιά, τη ξενοκρατία, την πλουτοκρατία, τον αντικομουνισμό. Αν το δούμε πρακτικά το θέμα, λέμε ότι μετά το 1980 η ΝΔ άρχισε να αποκτά κοστούμι κόμματος σύγχρονου. Μέχρι τότε ήταν ένα χύμα τυχοδιωκτικό πράμα με πολιτικούς παλαιοκομματικούς, γραφικούς ή αστοιχείωτους. Ανίκανους ν αρθρώσουν πολιτικό λόγο, αλλά και να παράξουν κυβερνητικό έργο.
Η ΝΔ άρχισε να κτίζεται σε κόμμα ευρωπαϊκό, με υλικά βαλκανικής κουλτούρας, επί προεδρίας Ευάγγελου Αβέρωφ. Δεν γινόταν διαφορετικά προκειμένου να αντιμετωπίσει την οργανωμένη πολιτική αλητεία που εμφανίστηκε ως ΠΑΣΟΚ το 1974. Για τους νεοδημοκράτες αυτά που έλεγαν οι πασόκοι ήταν κινέζικα, δεν τα καταλάβαιναν, δεν ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι ήταν σκέτες μπαρούφες. Επειδή, όμως, τα τσιτάτα του Αντρέα άρεσαν στον κοσμάκη, η ΝΔ έχανε το χώμα κάτω από τα πόδια της. 
Ιδρυτής της ΝΔ είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (Στη φώτο, το 1955, πρωθυπουργός με τους υπουργούς του). Τον ακολούθησαν στην προεδρία οι;
- Γεώργιος Ράλλης, 1980.
- Ευάγγελος Αβέρωφ, 1981.
- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, 1984.
- Μιλτιάδης Έβερτ, 1993.
- Κώστας Καραμανλής, 1997.
- Αντώνης Σαμαράς, 2009.
- Ευάγγελος Μεϊμαράκης, 2015.
- Κυριάκος Μητσοτάκης, 2016.
Διαβαστε ακομα:

ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΜΕ, ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΜΕ..., ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΟΙ ΞΕΝΟΙ;