ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ

 

Η κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης της πανδημίας ήταν προετοιμασμένη για το… ξαφνικό 867 κρουσμάτων σε μια ημέρα. Το διπλασιασμό του αριθμού ατόμων που νόσησαν. Από τη μια μέρα στην άλλη το νούμερο εκτινάχθηκε, αλλά δεν… αιφνιδίασε. Γιατί;

Επειδή ήδη είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι από τους επιστήμονες ότι όπως έχει εξελιχθεί πλέον η κατάσταση προβλέπεται από Νοέμβρη μήνα η μόλυνση να κτυπάει κάθε μέρα χίλιους Έλληνες. Και το Δεκέμβριο ο αριθμός των κρουσμάτων να παίζει ανάμεσα στις τριάμισυ με τέσσερις χιλιάδες.

Ολοταχώς η Ελλάδα θα μοιάζει με το Μπέργκαμο της Ιταλίας. Εκεί κοντά στο Μιλάνο, όπου προ μηνών θέριζε ο κορονοϊός και οι ασθενείς ήταν στην ουρά. Ποιος θα πρωτομπεί στο νοσοκομείο να γλυτώσει. Γινόταν έλεγχος ταυτοτήτων και οι άνω των 70 ετών έμεναν στην απ’ έξω. Τελικά, η πόλη γέμισε φέρετρα. Στη φώτο απλωμένα φέρετρα μέσα σε καθολικό ναό του Μπέργκαμο..

Γιατί κάποιες πόλεις στην Ελλάδα από στιγμή σε στιγμή πιθανότατα να χαρακτηριστούν ''κόκκινες περιοχές'', κι άλλες παραμένουν στο χρώμα του γάλατος; Κατάλευκες. Όπως π.χ. στην Κρήτη, στο Φοινικοδάσος, στο Παλαιόκαστρο Λασηθίου, που και φέτος ήταν τίγκα στον τουρισμό, με Ιταλούς.

Τι να λέμε. Το ζιζάνιο απλώθηκε διότι κάποιοι αγνοούσαν τον κίνδυνο, όχι γιατί δεν… πάρθηκαν μέτρα.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΡΑΣ