ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ρε, μπας και ο Ερντογάν παίζει σωστά, για πάρτη του βέβαια. Δεν τον ψάχνουμε αν ενεργεί σωστά με κριτήρια αντικειμενικά. Σύχαμα είναι και η ντροπή της χώρας του. Μήπως, όμως, το παίζει κτήνος και κάθαρμα διότι δεν έχει άλλη επιλογή; Αυτό είναι το ερώτημα.

Η τούρκικη οικονομία είναι σε χοντρό λούκι. Το εθνικό της νόμισμα έχει πάρει την κάτω βόλτα. Σταθερά πτωτική πορεία. Και αν συνεχιστεί η κατηφόρα, τότε ο σουλτάνος θα υποχρεωθεί να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ. Και να μην τη ζητήσει, θα του τη δώσουν με το ζόρι.

Αν μια χώρα τραυματιστεί υποχρεωτικά, θα μπει στο νοσοκομείο. Διαφορετικά θα κολλήσει κορονοϊό κι άλλες χώρες. Εννοώ ότι σε κάποιο βαθμό θα επηρεάσει αρνητικά χώρες οι οποίες έτσι ή αλλοιώς έχουν νταραβέρι οικονομικό με την ασθενούσα χώρα.

Στην  κόψη, λοιπόν, του ξυραφιού είναι η Τουρκία, αλλά ο Ερντογάν βέβαια δείχνει χαλαρός και ψύχραιμος, ενώ συνεχίζει τα νταηλήκια. Και αναρωτιέται κανείς αν οι μαγκιές του, η επιθετικότητα του, οφείλονται στο ζόρι που τραβάει η τούρκικη λίρα. 
Και χωρίς να ρίχνει τους τόνους θέλει… διάλογο με την Ελλάδα. Και επίλυση διπλωματικού τύπου ή προσφυγή στο διεθνές δίκαιο για πρόβλημα που ο ίδιος δημιουργεί. Και όσο η Ελλάδα καθυστερεί να πάει σε συνομιλίες, τόσο γίνεται πιο… Τούρκος ο Ερντογάν.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΒΑΝ