ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΞΟΥΡΙΣΤΟΣ

 

Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την πανδημία. Επιτόπου σκάει μύτη ο Τσίπρας και λέει ''Αυτά δεν είναι καλά μέτρα''. Επόμενο. Αντιπολίτευση είναι το παιδί. Να μη μιλήσει; Πρέπει να δηλώσει παρών. Εδώ είμαι κι εγώ, δεν το βουλώνω.

Παλαιοκομματικός της συμφοράς ο συριζαίος. Εμφανίζεται ως αριστερός και κάνει αντιπολίτευση προπολεμική. Ο αριστερός έχει δημόσιο λόγο αριστερό, όχι αντικυβερνητικό. Όχι αντιδεξιό. Όχι απαραίτητα αντίθετο σ’ ό,τι κάνει η κυβέρνηση.

Δεν έχουν καμιά σχέση με την αριστερά τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα όποια μέτρα. Αυτά που μας κάνουν, κι αυτά που μας προκαλούν προβλήματα, δικαιολογημένα ή όχι. Την αριστεροσύνη του ο Τσίπρας περιμένει κανείς να την απλώσει σε θέματα, που αν ήταν κυβέρνηση ο Σύριζα θα τα διαχειριζόταν διαφορετικά.

Δεν μιλάμε σοβαρά. Κάθε θέμα αιχμής, οικονομικό ή κοινωνικό, εθνικό ή πολιτικό, ο Σύριζα το ξεπέταξε έτσι όπως ακριβώς θα το διαπραγματευόταν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.   

Δεν μιλάμε σοβαρά, όταν θαρρούμε πως ο Σύριζα είναι αριστερό κόμμα. Όταν. μάλιστα, η ομάδα Τσίπρα μετακινεί… ιδεολογικά το μαγαζί από δήθεν αριστερό σε δήθεν κεντροαριστερό. Καραμπινάτη παλαιοκομματική πρακτική να επενδύουν στο ότι το αντίπαλο κόμμα της δήθεν δεξιάς, Λαϊκό, Συναγερμός, ΕΡΕ, ΝΔ, διαφέρει απ’ εμάς τους ''κεντρώους'' διότι εμείς είμαστε η… προοδευτική και δημοκρατική παράταξη.  

Σ’ αυτό το παραμύθι στηρίχτηκε η Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα. Ότι εμείς είμαστε… δημοκράτες και προοδευτικοί, ενώ η ΕΡΕ και η ΝΔ δεν είναι. Το ίδιο και ο Τσίπρας. Ποδοσφαιροποιεί την κομματική- όχι την ιδεολογική- αντιπαλότητα με την ΝΔ. Τι άλλο να κάνει; Αν το γυρίσει στα αριστερά και τα σούρνει ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ευρώπη, τις Αμερικάνικες βάσεις του θανάτου, θα ξαναβρεθεί στο τρία τα εκατό.
Διαβαστε ακομα:
ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΗΤΑΝ... ΔΕΚΑ!