ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ Ο ΤΡΑΜΠ!

 

Ο Τραμπ κέρδισε στις αμερικάνικες εκλογές. Δεν βγήκε πάλι πρόεδρος, αλλά δεν έχασε. Μιλάμε σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Βεβαίως ο στόχος του 74χρονου Ντόναλντ Τραμπ ήταν να νικήσει τον κατά 3,5 χρόνια μεγαλύτερο αντίπαλο του, τον Τζο Μπάιντεν. Εμάς, όμως, που δεν βλέπουμε τις εκλογές ποδοσφαιρικά, η μια ομάδα είναι σίγουρα η νικήτρια και παίρνει το τρίποντο, η άλλη πιάνει από τα τρία το μακρύτερο, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος. Γιατί δεν έχει καμιά, μα καμιά σημασία και για τις ΗΠΑ, και για τον πλανήτη.

Κατ’ αρχάς ο Τραμπ, που όλοι τον βρίζανε, πήρε περισσότερους ψήφους σε σύγκριση με όσους τον είχαν ψηφίσει πριν τέσσερα χρόνια. Κάποια εκατομμύρια ψήφων περισσότερο. Κρατήθηκε πολύ ψηλά, δηλαδή. Αυτό είναι νίκη. Ο θρίαμβος του καραγκιόζη είναι.

Ασόβαρο άτομο είναι ο Τραμπ. Τόλμησε αυτό που ουδείς στην Ιστορία ούτε καν σκέφτηκε να διαπράξει. Να μιλήσει για νοθεία την εκλογών πριν ανοίξουν οι κάλπες. Να, όμως, που ένας κλόουν έχασε με ψηλά το κεφάλι. Στην πραγματικότητα φεύγει νικητής από το Λευκό Οίκο. Γιατί, όμως, άντεξε στον ασταμάτητο και απίστευτο πόλεμο που του έκαναν διάσημοι Αμερικάνοι, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, επιστήμονες και λοιποί πανεπιστημιακοί; Επειδή ο Τραμπ είναι φίρμα. Επειδή τον έκαναν φίρμα όλοι αυτοί που του τα έχωναν.

Ο κόσμος είναι μαλάκας. Καρατσεκαρισμένο. Ψηφίζει με κριτήριο την αναγνωρισιμότητα του υποψηφίου. Όχι την αξία του. Δεν είναι σε θέση ο κοσμάκης, όλος αυτός ο πολτός με δικαίωμα ψήφου να εκτιμήσει υποψήφιους, να προβλέψει ποιος θα έχει καλύτερη και πιο ποιοτική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογών το ορίζει η… ευκολία του μέσου ψηφοφόρου, και του κάτω από το μέσο όρο σε νιονιό.

Ο φαφλατάς Τραμπ πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν ο εκατομμυριούχος που δεν σταμάτησε να κυνηγάει τη δημοσιότητα. Δεκάδες Αμερικανοί επιχειρηματίες στα ίδια κιλά με τον Τραμπ δεν τους ξέρει, δεν τους έχει ακούσει ούτε το 0,1% των Αμερικάνων. Το 2004 ο Τραμπ έγραψε βιβλίο και έδινε την εξής συμβουλή: Όποιος θέλει να πετύχει στη ζωή του περισσότερο απ’ όσο του αξίζει, να… διαφημίζει τον εαυτό του.

Τι είχε πει το άτομο, που δεν ήταν πολιτικός κι έγινε πλανητάρχης; Ότι ο κόσμος είναι κορόιδο. Μασάει ο μαλάκας. Ανάμεσα σε δυο πολιτικούς ή γιατρούς, μηχανικούς ή δικηγόρους, δασκάλους ή υδραυλικούς, θα επιλέξει τον πιο φιρματο.

Διαβαστε ακομα:

ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΣΩΠΟΡΤΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ