ΟΙ ''53'' ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 
Ηγέτης και αρχηγός ο… Τσακαλώτος. Η φάτσα του πρώην υπουργού οικονομικών, το σκέτο διαμαρτυρόμενο γραμμάτιο. Ένα κηδειόχαρτο. Ο ορισμός του φουκαρά. Κι όμως, ο Τσάκας του Σύριζα, ο κορυφαίος εσωκομματικός αντίπαλος του Τσίπρα, είναι ο επικεφαλής της ισχυρής συνιστώσας των «53». Μετά την αποχώρηση του Λαφαζάνη και της ομάδας του, άλλος ηγετίσκος συνιστώσας στον Συνασπισμό και μετά στον Σύριζα, της πιο ισχυρής στο κόμμα, την αριστερή συνείδηση στην αντιπολίτευση κρατάνε οι ‘’53 Τσακαλωταίοι’’.

Γραφικοί οι ‘’53’’. Γελοίοι. Κανονικοί καραγκιόζηδες. Μη ξεχνάμε ότι το συνεπές και μεγαλύτερο κομμάτι του αληθινά αριστερού Σύριζα έφυγε με σημαιοφόρο τον Λαφαζάνη, αλλά ο Τσίπρας ξανακέρδισε τις εκλογές και ήταν ακλόνητος άλλα τέσσερα χρόνια. Τι ρόλο παίζουν οι ‘’53’’; Στα λόγια διαφοροποιούνταν με τα μνημόνια. Διαχώριζαν τη θέση τους στο προσφυγικό. Ήταν αντίθετοι στο ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ. Και ήταν πολύ οκέυ με την αριστερή τους συνείδηση και τις κομματικές του αρχές, επειδή τα έχωναν στον… Τραμπ.

Τέτοια ξεφτύλα. Ο μεν Τσίπρας να εκδηλώνει στα ίσα το θαυμασμό του στον Ντόναλντ Τραμπ, οι δε 53 να χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως φιλοπόλεμο, επικίνδυνο, ακόμα... σεξιστή και άλλα τέτοια ψευτοκουλτουριάρικα.

Οι απατεώνες της αριστεράς. Τα χαμένα κορμιά της πολιτικής. Με τα λεφτά που κονομάνε από την τσέπη του κράτους, ως βουλευτές, ως στελέχη κόμματος που επιχορηγείται, θαρρούν πώς κάνουν το καθήκον τους βρίζοντας τον… Τραμπ. Ρε, ο Τραμπ είναι χειρώτερος απ’ όσο τον κρίνετε. Τι σας ενδιαφέρει; Αυτή είναι η δουλειά σας; Κατηγορείτε τον πλανητάρχη για να... αποδείξετε πως είστε... συνεπείς αριστεροί; Το μόνο που καταφέρνετε είναι να δείχνετε ότι είστε μεγαλύτερα νούμερα από τον Τραμπ.

Το απόλυτο κόλπο. Καμία παραγωγή αντιπολιτευτικού έργου σήμερα, κυβερνητικού έργου ουσίας χθες. Αλλά! Βρίζουμε τον Τραμπ, βρίζουμε και τον Μητσοτάκη…, και όσο κρατήσει η κονόμα μας.

Διαβαστε ακομα:

ΤΗ ΡΩΝΙΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΛΑΙΣ…