ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΙ ΕΝΑ ΠΡΟΣΚΟΠΑΚΙ

 
Τζο. Δεν το ακούω καλά. Τζο αποκαλούν τον Μπάιντεν, τον αυριανό πρόεδρο των ΗΠΑ. Ε, δεν μου κάθεται καλά τέτοιο όνομα, αν το λες όνομα. Βαπτίστηκε Τζόζεφ, από το Ιωσήφ, ο Μπάιντεν και το έκανε καλλιτεχνικά Τζο. Όπως σενιάρισε το όνομα του ο Κλίντον.Είναι Ουίλιαμ Τζέφερσον και το απλοποίησε σε Μπιλ.
Σα να έγινε πρωθυπουργός κάποιος Λάκης στην Ελλάδα. Μπιλ στην Αμερική, Λάκης ή Σάκης στην Ελλάδα. Ο Τζίμυ Κάρτερ θεωρείται ο πιο μαλάκας πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ. Το κανονικό του όνομα είναι Τζαίημς κι αυτός το μακιγιάρισε σε Τζίμυ. 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις σε γελοιότητα υπερέχει του Κάρτερ ο Κλίντον. Και οι δυο του δημοκρατικού κόμματος, άσχετο αυτό. Όπως και να 'χει είναι ασόβαρο να γίνεται κάποιος πλανητάρχης και να τον φωνάζουν Μπιλ ή Τζο και Τζίμυ. Λες κι είναι σταρ του Χόλυγουντ.
Το πράμα έχει ξεφύγει. Από την εποχή του σεξουδιάρη και ηγετικού κυβερνήτη μιας χώρας έφτασε να γίνεται πρόεδρος ή πρωθυπουργός ο τύπος που μοιάζει του Φόρεστ Καμπ. Από τον Καραμανλή τον κανονικό και τον Ανδρέα Παπανδρέου πάνε στο Μαξίμου κάτι προσκοπάκια Γιώργος Παπανδρέου, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Διαβαστε ακομα:

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ, ΟΠΩΣ Η ΠΟΡΝΗ