ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ;

 
Από το 1974 κάθε χρόνο τέτοια μέρα, 17 Νοεμβρίου, σαν την αυριανή, γίνεται η μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία πορεία. Επειδή στην Ελλάδα το ΚΚΕ έχει τον πρώτο λόγο. Ξέχνα το αποτέλεσμα που βγαίνει κάθε φορά από την κάλπη. Με εκλογές ποτέ δεν θα γίνει πρώτο κόμμα το ΚΚΕ. Είναι απίθανο να περάσει ξανά, μόνο μια φορά συνέβη, το 10%. Κι όμως, επί της ουσίας και επί μονίμου βάσεως οι πάντες όλοι, αριστεροί, ψευτοαριστεροί διαφόρων ειδών, αλλά και δεξιοί, κεντροδεξιοί, «απολογούνται» στο ΚΚΕ. Εκτός από τους ακροδεξιούς, ουδείς άλλος τολμάει να βγει στην κόντρα με ‘’το κόμμα του λαού’’. Με την αέρα πατέρα «γραμμή» του ΚΚΕ, όπου πάνω όλα και πρώτα απ’ όλα είναι οι εργαζόμενοι, η λαϊκή τάξη.
 

Η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία ξεκίνησε να γίνεται και εξελίχθηκε σε ετήσιο θεσμό διότι έτσι το ήθελε το ΚΚΕ. Το οποίο, ο αποδυτηριάκιας μιλάει, δεν είναι κόμμα κομουνιστικό, αλλά αντιαμερικάνικο.
 
Ο προορισμός της πορείας στην επετειακή πορεία είναι η αμερικάνικη πρεσβεία διότι θεωρείται-  κι αυτή είναι η αλήθεια- πως οι ΗΠΑ έστησαν την χούντα στην 
Ελλάδα. Το σωστό θα ήταν είχε καθιερωθεί η πορεία να καταλήγει στο Πεντάγωνο. Η διαμαρτυρία να αφορά τους Έλληνες αξιωματικούς που έτσι ή αλλοιώς πρωτοστάτησαν στο πραξικόπημα του 1967 και εκείνους τους επίσης επίορκους ένστολους οι οποίοι στήριξαν ενεργητικά και παθητικά το στρατιωτικό καθεστώς.

 

Έλληνες αξιωματικοί πρόδωσαν τον όρκο τους, όχι οι Αμερικάνοι.

 Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΛΙΑ