ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑΡΑΣ
γράφει ο στήβεν αβραμίδης
Την ώρα λοιπόν που τα κόμματα ξιφουλκούσαν επί ενός ακόμα σοβαρού θέματος και γινόταν ιδεολογικός χαμός, τα πράματα γίνανε ακόμα χειρότερα. Διότι ήρθαν στο φως ανατριχιαστικά στοιχεία. Ο Κουτσούμπας είχε σηκωθεί κι έσερνε τον χορό σε πανηγυρικό παιάνα, ενώ η Πούλου απλώς καθόταν και μπεκρόπινε χωρίς να έχει συμμετάσχει στην ουσία του γεγονότος. Καταλαβαίνετε βέβαια την φαρμακερή ρελάνς που πήγε να γίνει: Ότι ο Κουτσούμπας μετέδιδε τον ιό, ενώ η Πούλου δεν τον μετέδιδε. Πήγανε να βάλουν και τον Τσιόδρα στην κουβέντα δηλαδή. Να υπολογίσει ακριβώς δηλαδή, πόσο ιϊκό φορτίο μεταδίδει όρθιος ή καθιστός ο πανηγυρτζής, οπότε η βουλή να ξέρει ποιόν να καταδικάσει πιο πολύ. Ευτυχώς πρυτάνεψε η λογική, όταν παρατρεχάμενος πολιτευτής υπενθύμισε στο σώμα ότι η βουλή δεν δικάζει, αλλά απλώς παραπέμπει στην δικαιοσύνη τους ύποπτους παραβάτες, οπότε θα μπορούσε να προχωρήσει η ψηφοφορία.
Η οποία και έγινε μετά από 2,5 ώρες κουβέντα. Και πήρε την ιστορική απόφαση να αρθεί η ασυλία των βουλευτών. Ιστορική διότι πλέον τα πανηγύρια δεν είναι εκδηλώσεις όπου οι βουλευτές θα μπορούν να αναπτύσσουν πολιτικές δράσεις, κι άρα θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στα σχόλια για τα μπούτια της τραγουδιάρας ή στο πόσο καλά είναι ψημένο το πρόβατο. Ιστορική επίσης διότι ο βουλευτής, είτε κάθεται είτε χορεύει, μπορεί να μεταδώσει τον ιό. Το μόνο που δεν εξετάσθηκε είναι πόσο αυξάνεται ο επιδημιολογικός κίνδυνος, αν ο βουλευτής είτε όρθιος είτε καθιστός, τραγουδάει κιόλας. Αυτό καθορίσθηκε να συζητηθεί σε μελλοντική συνεδρίαση κι αφού η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη πάρει κάποια απόφαση.
Λέμε όμως για ιστορική απόφαση. Δυστυχώς, ούτε σε αυτήν συμφώνησαν τα κόμματα. Διότι η ΝΔ και η Ελληνική Λύση συστρατεύθηκαν στην άρση της ασυλίας (εξαίρεση απετέλεσε κάποιος Κελέσης της ΝΔ, θέτοντας το κεφάλι του υπό Δαμοκλείου σπάθης για παραβίαση γραμμής ), ο Σύριζα κι η Μέρα 25 είπαν να αρθεί η ασυλία του δεξιού αλλά όχι της Πούλου, το Κιναλ δεν πήρε θέση επί του θέματος αφού ασχολείται με πιο σοβαρά θέματα, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε παρών για τον δεξιό και όχι για την βουλευτίνα της αριστεράς. Στην ουσία δηλαδή, διαφώνησαν τα κόμματα για τον ρόλο του βουλευτή στα πανηγύρια αλλά και στο ότι ο χορευτής δεν είναι πιο ένοχος σε σχέση με αυτόν που δεν του άρεσε το τραγούδι και δεν σηκώθηκε ακόμα.
Θέλετε να προσθέσετε κάτι εσείς; Για τα μνημόνια, για την βουλή ή για τους ψηφοφόρους που στέλνουν τους εκπροσώπους τους στην βουλή; Τι να προσθέσετε δηλαδή; Ότι αυτοί θα ασχοληθούν και με άλλα θέματα; Ότι έχετε κι απαιτήσεις; Ότι αυτοί θα ομονοήσουν για να μας βγάλουν από την κρίση ή την επιδημία νομοθετώντας αύριο για την αναστήλωση της οικονομίας; Άστο μωρέ τώρα. Για τα πανηγύρια είμαστε και μάλιστα πολιτικά διαφωνούντες.
Διαβαστε ακομα:
ΜΕ ΑΛΛΗ ΤΑΜΠΕΛΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ