ΚΑΡΤΕΛ-ΚΡΑΤΟΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΑΦΙΑΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

 
Ο καθηγητής  Hamit Bozarslan μίλησε με τον δημοσιογράφο Yavuz Baydar της ιστοσελίδας Ahval σχετικά με τη σημασία και τον ρόλο του ακροδεξιού Κόμματος του Μπαχτσέλι (MHP). Το κόμμα αυτό διαθέτει την οργάνωση που ελέγχει τον όχλο που κατεβαίνει στους δρόμους, τους περιβόητους Γκρίζους Λύκους. Διαθέτει όμως και ένα «υπερόπλο» τον διαβόητο αρχηγό της τουρκικής της μαφίας, τον Alatin Çakıcı, ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με το κόμμα, πέρα ​​και μακριά από τη σφαίρα της κοινοβουλευτικής πολιτικής πρακτικής και στο πλαίσιο της ασιατικού τύπου πολιτικής μεταφυσικής που τόσο ανθεί στην Τουρκία.  

Ο Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει με νύχια και με δόντια την εξουσία, επιχειρώντας να διορθώσει τα προηγούμενα λάθη του στην Οικονομία. «Κλαδεύει» τον γαμπρό του και υπουργό οικονομικών ο οποίος εξαφανίζεται από την δημόσια θέα. Στην συνέχεια ο στριμωγμένος Ερντογάν ανακοινώνει μεταρρυθμίσεις, αλλά ακόμη και ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας αποδεικνύεται ότι δεν διαθέτει τόσο πολύ χώρο για να δράσει ανενόχλητος λόγω της παρουσίας Μπαχσέλι του MHP.

Αυτές τις κόκκινες γραμμές που έχουν επιβληθεί από τους ακροδεξιούς εθνικιστές του Μπαχτσελί ακόμη και ο Ερντογάν, παρόλη την ισχύ που διαθέτει δεν μπορεί ούτε να τις διαπεράσει ούτε και να τις αμφισβητήσει, πιστεύει ο καθηγητής Hamit Bozarslan. Αυτές οι γραμμές δεν καθορίζονται από τους νόμους ή τα θεσμικά όργανα της Τουρκίας, αλλά από τον Μπαχτσέλι και τον Cakici, που βλέπουν τον εαυτό τους όχι απλώς υπεράνω του νόμου. Πιστεύουν ακράδαντα πως είναι ο ίδιος ο νόμος ή καλύτερα πώς είναι οι πραγματικοί  ιδιοκτήτες του κράτους.

Αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση του καρτέλ-κράτους όπως ορίζεται από τον Bozarslan - ένας ιστός κρατικών υπηρεσιών, εξωθεσμικές δυνάμεις από την ακροδεξιά και δομές μαφίας που... 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο zougla.gr