ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ

 

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, πριν ακόμα αναλάβει μίλησε ως γνήσιος εκπρόσωπος της πλανηταρχίας. Να το ξεκαθαρίσουμε. Αστείο να μιλάει κανείς για πλανητάρχη, χθεσινό και σημερινό. Πλανηταρχία υπάρχει, η υπερδύναμη υπάρχει, όχι αυτοκράτωρ, εξουσιαστής που κάνει ό,τι του καπνίσει.

Ο πλανητάρχης, λοιπόν, είναι απλά ένας εκλεγμένος με την εντολή να νομιμοποιεί ''δημοκρατικά'' τη διαδικασία - όχι αποφασισμένη από τον ίδιον- της διαχείρισης της υπεροπλίας της πλανηταρχίας.

Ο Τζο Μπάιντεν, λοιπόν, είπε στους New York Times τι προβλέπει, μάλλον τι πρόκειται να ακολουθήσει, αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Τότε, λέει ο Τζο, για να αποκατασταθεί η ισορροπία τρόμου στην περιοχή, πυρηνικές βόμβες θα αποκτήσουν και οι Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος. Τι σημαίνει τούτη η κουβέντα του Τζο;

Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να βάλει πυρηνικά στο οπλοστάσιο του. Οπότε πόλεμος με συμβατικά όπλα, όχι με σπαθιά και ακόντια, αλλά με τα γνωστά στα ντου σε Ιράκ, Αφγανιστάν και σία, τουλάχιστον. Στην περίπτωση που δεν ''συμμορφωθεί'' το Ιράν.

Έχει ανάγκη τον πόλεμο η πλανηταρχία. Αν δεν βρίσκει αφορμή να ανοίξει μέτωπο, θα πέσει πείνα στην Αμερική. Τα εργοστάσια όπλων βοηθάνε την εθνική οικονομία των ΗΠΑ. Οι παραγγελίες όπλων στις ξένες χώρες. Για πλάκα δέκα χώρες γύρω από το Ιράν θα χρειαστούν… ανανέωση του πολεμικού τους υλικού.

Μόνο το ένα εκατοστό από την πυρηνική πολεμική δύναμη στη γη σήμερα είναι ικανό να καταστρέψει τον πλανήτη. Μιλάει για ισορροπία του τρόμου ο ανώτερος υπάλληλος της πλανηταρχίας. Πρώτα η χώρα έβαλε στο παιχνίδι τα πυρηνικά. Το ζητούμενο δεν είναι η… ισορροπία, αλλά η εξαφάνιση του κινδύνου του πυρηνικού ολέθρου. Της Συντέλειας του κόσμου με τα υπάρχοντα πυρηνικά στη καβάτζα.

Δεν έχει καμιά λογική ο Τζο και ο κάθε Τζίμης να απειλούν εκείνοι ότι θα πατήσουν τα κουμπιά, και άλλοι να μην κατέχουν πυρηνικά. Να θάψουν πρώτα τα πυρηνικά τους ο Τζο και ο Τζώνης και μετά να απαιτούν από άλλους να μην παράξουν δικά τους.  

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΨΟΦΑΝΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η... ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ