ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ

 

Πρώτη φίρμα στη Ρωσία, μετά τον Πούτιν βέβαια, ο 44χρονος δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής, δηλαδή όχι συμβατικός αρχηγός κόμματος, ο Αλεξέι Ανατολίεβιτς Ναβάλνι. Πολύ μικρό μέγεθος κομματικό, αλλά σαν πολέμιος του Πούτιν, ο Ναβάλνι έγινε παγκόσμια πασίγνωστος. Με τη βοήθεια του… Πούτιν.

Τι έκανε ο Πούτιν για να ηρωοποιήσει τον φανατικό εχθρό του; Έδωσε εντολή να δηλητηριάσουν τον Ναβάλνι. Φοβόταν τον επικεφαλής του Κόμματος του Μέλλοντος της Ρωσίας; Όχι, ο Πούτιν δεν παίζεται, δεν έχει αντίπαλο ισάξιο του. Τότε; Ο Ρώσος τσάρος εκτίμησε πως ο Ναβάλνι το παρατραβούσε, του την έσπαγε και αποφάσισε να τον τιμωρήσει. Τέλος πάντων, να τον αφήσει να κάνει τη δουλειά του για την Ρωσία και το λαό της.

Δηλητηρίασαν οι πράκτορες του Πούτιν τον περασμένο Αύγουστο τον ενοχλητικό Ναβάλνι (φώτο, στο κέντρο), αλλά η δουλειά στράβωσε από ατζαμοσύνη. Το φαρμάκωμα έγινε στα εσώρουχα του στόχου, όχι στο τσάι του, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί η επιχείρηση. Το σουρεαλιστικό είναι το πώς αποκαλύφθηκε η βρωμοδουλειά. Με τηλεφωνική… φάρσα!

Ο ίδιος ο Ναβάλνι τηλεφώνησε στον πράκτορα που είχε αποπειραθεί να τον δολοφονήσει, ως προϊστάμενος της πρώην KGB, των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, και του ζήτησε εξηγήσεις για την αποτυχία της αποστολής του. Στην μαγνητοφωνημένη συνομιλία του πράκτορα-δηλητηριαστή και του αντιφρονούντα πολιτικού, ο πρώτος τα είπε όλα.

Ο Πούτιν; Τι να ο πρόεδρος! Τι άλλο παρά ότι όλα είναι… συκοφαντίες. Διασυρμός του Πούτιν. Περισσότερο εξετέθη διότι απέτυχε η δηλητηρίαση, όχι ακριβώς γιατί προσπάθησε να ξεκάνει έναν πολιτικό αντίπαλο.

 Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ... ΠΑΡΑΘΥΡΟ