ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ… ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ

 

Όταν λένε αριστερός, για να συνεννοούμαστε, εννοούν τον προοδευτικό. Κι όχι απλά τον σύγχρονο, αυτόν που πιάνει τους σφυγμούς του Σήμερα, αλλά εκείνον που είναι μπροστά από την εποχή του. Κι όταν λένε κομουνιστής, εννοούν τον ορισμό του προοδευτικού. Ενώ ο δεξιός, ο καπιταλιστής, ο θέλων την ελεύθερη οικονομία κι όχι τον κρατισμό, είναι ο συντηρητικός. Έτσι τα έχουν περάσει, οι καλοί είναι οι αριστεροί, οι κακοί οι δεξιοί. Και μ’ αυτά τα κλισέ γίνεται το παιχνίδι στην πιάτσα.

Γίνεται το ντου των χούλιγκαν του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο και θα περίμενε κανείς να πανηγυρίζει το ΚΚΕ. Γιατί ξεσηκώθηκε ο λαός. Γιατί επαναστάτησε ενάντια στο κατεστημένο. Γιατί, τέλος πάντων, η αριστερά πάντα είναι με το μέρος των αδικημένων, των καταπιεσμένων, των αγανακτισμένων, όσων διαμαρτύρονται.

Ο Ριζοσπάστης, η εφημερίδα του ΚΚΕ έκανε την… έκπληξη. Αντί να σταθεί στο πλευρό των Μάου Μάου οι οποίοι έκαναν κωλοχανείο κοτζάμ Καπιτώλιο, στο πρωτοσέλιδο μίλησε για για την… παρακμή των ΗΠΑ. ''Την πρώτη ιμπεριαλιστική δύναμη στον πλανήτη, έναν κόσμο ανταγωνισμών και αδιέξοδων'' όπως σημειώνει το ημερήσιο όργανο του ΚΚΕ.

Διακόσα χρόνια πίσω είναι οι… προοδευτικοί κομματικοί της αριστεράς. Βλέπουν τα πράγματα με τα μάτια των συντρόφων των δυο περασμένων αιώνων. Πως, δηλαδή; Αντιαμερικάνικα. Ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ είναι καταδικαστέο. Αυτή η ίδια η αλητόβια μπούκα στο Καπιτώλιο αν γινόταν από οπαδούς του αμερικάνικου κομουνιστικού κόμματος, τότε θα τη χειροκροτούσε ο Ριζοσπάστης.   

Διαβαστε ακομα:

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΟ… ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ