Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ…

 
Του Ανειδίκευτου Συνεργάτη  

Όταν εν έτει 1988 η τότε υφυπουργός  Παιδείας Ρούλα Κακλαμανάκη υπέβαλε την παραίτηση της, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο λόγος δεν είχε καμία σχέση με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες που της είχε αναθέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η υφυπουργός παραιτήθηκε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ ο ανιψιός της και μετέπειτα δις ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Νίκος Κακλαμανάκης.  

Αμέσως στάθηκε στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, για τη γνωστή υπόθεση ο Κακλαμανάκης. Ποιος, όμως, τον είχε αποκλείσει πριν 33 χρόνια, μάλιστα όταν αυτός είχε πιάσει όλα τα ρεκόρ πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς;

Πολλοί , μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο ολυμπιονίκης, κατονόμασαν τον ισχυρό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Άκη Τσοχατζόπουλο, που απαίτησε από τους αρμόδιους του αθλητισμού να στείλουν στη Σεούλ, αντί του Κακλαμανάκη, τον γιό ενός αδελφικού του φίλου. Για το θέμα αυτό ο πρωταθλητής είχε δηλώσει τα εξής:

«Η αλήθεια είναι ότι το 1988, στους Ολυμπιακούς της Σεούλ, πήρε τη θέση μου ο γιος ενός φίλου γνωστού πολιτικού της εποχής. Ήταν ο γιος ενός αδελφικού φίλου του Τσοχατζόπουλου, πράγματι. Για μένα ήταν πολύ μεγάλο σοκ! Κι αυτό που κατάλαβα εγώ ήταν ότι ενώ θα έπρεπε να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς αγώνες, είχαν φυγαδεύσει τον αθλητή που πήρε τη θέση μου 20 μέρες πριν, είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης και μετά από ένα δεκαήμερο ανακοίνωσαν και επίσημα τη συμμετοχή του. Τα παράτησα όλα αμέσως. Πήρα τα βουνά για να συνέλθω. Αλλά μετά, συνήλθα. Ευτυχώς, δηλαδή».

ολυμπιονίκης ρωτήθηκε αν είχε άλλο τρόπο αντίδρασης:«Ίσως είχα. Αλλά προφανώς δεν ήξερε κανένας ότι η θεία μου ήταν τότε Υφυπουργός Παιδείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Με τιμά και την τιμά το γεγονός ότι δεν «ανακατεύτηκε», δεν «μεσολάβησε» ποτέ. Εμείς δεν τους απαντήσαμε με τον ίδιο τρόπο. Μιλάω για την Ρούλα Κακλαμανάκη. Ήταν συγγραφέας, νομικός, στο δικαστικό Σώμα, που ενεπλάκη στην πολιτική επειδή την κάλεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Βέβαια εκείνη δεν άντεξε και πολύ γιατί η πολιτική δεν ήταν για εκείνη».
 
Στη φώτο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος με την σύζυγο του, αποκλείστηκε από την πολιτική, χωρίς την παρέμβαση του... Κακλαμανάκη
Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΟΓΩ... ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ