ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΙ Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

Στο κόλπο και η κυρία πρόεδρος της δημοκρατίας. Δικαστικός η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καμία σχέση με πολιτική. Καμιά σκέψη περί πολιτικής, έτσι όπως παίζεται το παιχνίδι της. Κανένα πρόβλημα! Αφού της έδωσαν το πρώτο αξίωμα, την έκαναν πρώτη πολίτη της χώρας, κι αυτή προσαρμόστηκε. Μπήκε στο κόλπο.

Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας Μπάιντεν (φώτο) η κυρία πρόεδρος της δημοκρατίας είπε το ποίημα: Ελλάδα και ΗΠΑ μοιράζονται την ίδια πίστη στη δημοκρατία. Μιλάμε για πολύ χοντρή πλάκα. Βαρβάτο δούλεμα.

Ο γίγαντας και ο νάνος. Και ακόμα χειρώτερα. Το μεγαθήριο και η σκνίπα. Δυο εντελώς διαφορετικά μεγέθη. Με διαφορετική δομή και άλλ’ αντ’ άλλων στόχους.

Να το θέσω αλλοιώς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να σβήσουν την Ελλάδα. Να την τσακίσουν οικονομικά, στρατιωτικά. Δεν υπάρχει στην Ιστορία Έλληνας πρωθυπουργός που δεν υποτάχθηκε στην Αμερική. Η Ελλάδα εξαρτάται από τις ΗΠΑ, όχι το αντίθετο. 

Ε, είναι κοροϊδία να λέει κάποιος, από την Ελλάδα ή τις ΗΠΑ, ότι είμαστε ίδιοι, πιστεύουμε το ίδιο στις ίδιες αξίες μπλα μπλα μπλα.

Διαβαστε ακομα:

ΤΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ