Η ΟΥΣΙΑ ΣΤΗ… ΣΥΝΟΥΣΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΗ

 

Όποιος είναι αισιόδοξος για τον ελληνοτουρκικό διάλογο είναι εκτός τόπου και χρόνου. Από αύριο Δευτέρα, λοιπόν, μετά από πέντε χρόνια θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι δυο πλευρές για να διαπιστωθεί, για μια φορά ακόμα, ότι δεν τους χωρίζει μόνο το Αιγαίο πέλαγος.

Από ελληνικής πλευράς στο παζάρι θα είναι κάποιος έμπειρος, ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, από την Τουρκία ο υφυπουργός εξωτερικών, επίσης διπλωμάτης, Σεντάτ Ονάλ στο όνομα. Ότι πούνε οι δυο κύριοι δεν είναι να βγει στη δημοσιότητα. Καλώς! Έτσι πρέπει να γίνει. Τα πρωτοσέλιδα τα αφήνουμε για το βιασμό της Μπεκατώρου και το σύμφωνο συμβίωσης του Μουτσανά

Επί της ουσίας. Τι πρόκειται να βγει από τις συνομιλίες που αρχίζουν στην Κωνσταντινούπολη; Τίποτα. Και πως είναι δυνατόν να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία ή να ανοίξουν οι προϋποθέσεις για αρχική προσυμφωνία που θα οδηγήσει σε τελικά συμφωνία, όταν είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Τουρκία… δεν θέλει να τα βρούμε.

Λες το άλλο, αφού το σχόλιο είναι επί της ουσίας: Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό. Είναι ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρώπη. Η πουτάνα, όμως, λέω για την Ευρώπη, περιμένει από την Ελλάδα να βάλει στη θέση της την Τουρκία.

Διαβαστε ακομα:

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ... ΙΔΙΑ