ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΡΝΗΤΗ Η ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ;

 
Ξεκίνησε, λοιπόν και επιτέλους, ο εμβολιασμός σ’ όλες σχεδόν τις χώρες. Ε, στο πρόγραμμα είχε προλάβει να μπει μπροστά ο αντιεμβολιασμός. Έτσι πάει. Το είπε και ο σοφός Έλληνας πριν δεκάδες αιώνες. Δράση και αντίδραση. Αυτά πάνε μαζί. Το ένα φέρνει το άλλο.

Ο κόσμος, όμως, που καταλαβαίνει είναι μπερδεμένος. Όταν λέμε ''καταλαβαίνει'', εννοούμε τον σκεπτόμενο κόσμο. Αυτόν που ξέρει ότι δεν ξέρει. Πως, άλλωστε, να ξέρει αν το εμβόλιο τον προστατεύει όπως ισχυρίζεται η μια πλευρά, ενώ όπως διαδίδουν οι της άλλης πλευράς, οι αντιεμβολιαστές, δεν κάνει καλό.

Το πρόβλημα. Το μπέρδεμα. Η μια πλευρά είναι το κράτος. Μαζί και η επιστήμη, αλλά και το κατεστημένο της υγείας, τα οργανωμένα συμφέροντα της φαρμακολογίας. Για πλάκα διαβρώνουν τους θεσμούς της κοινωνίας, δωροδοκούν κυβερνήσεις, κάνουν γιουσουφάκια γιατρούς και ειδικούς. Επόμενο να προκαλεί ερωτηματικά η προπαγάνδα εμβολιασμού.

Από την άλλη έχεις τους αντίθετους. Τους αρνητές του εμβολίου. Που μοιάζουν με θεωρητικούς συνωμοσιών, αλλά κάνουν παιχνίδι με επιχειρήματα (;) ή όχι. Το εμβόλιο είναι άχρηστο, είναι περιττό, είναι επικίνδυνο, έχει παρενέργειες, είναι σκέτη μπίζνα για κονόμα, είναι στημένο σχέδιο είναι για να αλλοτριώσει, να μεταλλάξει το DNA.

Τι κάνει ο άνθρωπος που δεν γνωρίζει την αλήθεια, αλλά και δεν νοιώθει καλά με τον εαυτό του όταν υποχρεώνεται να αποφασίσει χωρίς να συμπεριφέρεται σαν προβατάκι κοπαδιού. Λες και είναι σαρδέλα παστωμένη σε κονσέρβα στριμωγμένη. Μια κοτούλα ορνιθοτροφείου. Τι κάνει;

Αυτό που του μένει να κάνει είναι να ζυγίζει τον κάθε αντιεμβολιαστή. Ρε, μπας και πρόκειται για γεννημένο αντιρρησία. Κάποιον γραφικό, νοσηρό, διαβολεμένο μαλάκα, που αρέσκεται να εμφανίζεται προστάτης του κοσμάκη, εχθρός των αιώνιων εκμεταλλευτών των λαών.

Εκεί, δυστυχώς, πάει το πράμα. Να προσπαθεί να βγάλει ο άλλος συμπέρασμα, από το πώς είναι ντυμένος, κουρεμένος ο αντιεμβολιαστής, ποια είναι η φρασεολογία του, ο τόνος της φωνής του. Αν δείχνει νορμάλ, να τον πιστέψουμε, αν παραπέμπει σε παλαβιάρη, να τον προσπεράσουμε.
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο… ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ