ΤΕΛΙΚΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΥΡΑΚΗ;

 

‘’Τον σκότωσαν, παραμύθι ότι πρόκειται για ατύχημα…’’ βρώμισαν οι λεγόμενες θεωρίες συνωμοσίας καπάκι με τον πνιγμό του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ. Κι άλλα απίθανα και τερατώδη ειπώθηκαν σε περίεργους κύκλους, που βέβαια δεν εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα. Και πώς να τα φιλοξενήσει κανείς, άνευ στοιχείων και αποδείξεων… Δεν τα γράφεις, δεν τα αναφέρεις ούτε σε στυλ καφενειακής κουβέντας, έτσι για να περνάει η ώρα… Επειδή πολύ εύκολα όλα αυτά χαρακτηρίζονται, και ευλόγως, ως κακοήθειες.

Η αλήθεια είναι ότι η εμπλοκή του Σήφη Βαλυράκη στην πολιτική, από την εποχή της δικτατορίας, στολίστηκε με μυθολογία παρανομίας βέβαια αλλά και ‘’τρομοκρατίας’’, όχι απλά αντιστασιακής δράσης. Το ΠΑΚ που έφτιαξε στο εξωτερικό το 1968 ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν μια ‘’αθώα’’ και μονοδιάστατη οργάνωση. Μέσα μπήκαν διαφόρων και λογιών τύποι, κάποιοι και πολύ σκληροί και κάργα τσαμπουκαλεμένοι.

Ποιος ξέρει σε ποια από τις ‘’συνιστώσες’’ του ΠΑΚ ανήκε ο Βαλυράκης, άτομο εξαιρετικά χαμηλών τόνων, τόσο που έδινε την εντύπωση του ξενέρωτου επαναστάτη. Αν βρέθηκε στην Κύπρο και ‘’εκπαιδεύτηκε’’ και με ποιους τακίμιασε, Έλληνες και Παλαιστίνιους, είναι κουβέντες ανεύθυνες.

Τέλος πάντων, για να αποφύγουμε τα μυθιστορήματα και τα ξεθωριασμένα σενάρια, εντύπωση κάνει η δημόσια τοποθέτηση της συζύγου του Βαλυράκη, η οποία διαφωνεί για το… ατύχημα και μιλάει για δολοφονία. Να προστεθεί, ότι και από τη νεκροψία δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα ότι πράγματι ο θάνατος προήλθε από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνέπεια της πτώσης στη θάλασσα. Σύμφωνα με τη νεκροτομή οι κακώσεις ενδεχομένως, όχι σίγουρα, προήλθαν από την προπέλα του σκάφους.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΝΙΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ