Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Ποιος τον θυμάται σήμερα; Ο κανένας. Γνωστός, πασίγνωστος στην πιάτσα, αλλά φιγούρα ξεχασμένη στον πολύ κόσμο. Κι όμως, για μήνες έβγαινε στα κανάλια, πριν γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα, και μας ζάλιζε τον έρωτα. Ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα κάνουμε και θα ράνουμε, τα πάντα όλα θα ανατρέψουμε διότι είμαστε αριστεροί. Ρωτούσαν τον συριζαίο οικονομολόγο, πως και τι ακριβώς θα αλλάξετε κι αυτός με το βαρύ μυαλό και το πιο βαρύ ύφος απαντούσε: ''Και να σας πω δεν θα καταλάβετε, έχουμε τους τρόπους να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα και να την οδηγήσουμε στη σωστή κατεύθυνση''. Κάτι τέτοια θολά και αφηρημένα, τα οποία σίγουρα ο άνθρωπος ασπαζόταν, αφού τα είχε δουλέψει στην αριστερή του σκέψη.

Ο ορισμός της ανευθυνότητας δημοσίου ανδρός. Να βρίσκεται στο πρώτο επίπεδο των επιτελικών στελεχών του Σύριζα και να μην έχει πάρει πρέφα ποιο κόμμα υπηρετεί, ποιο κόμμα εκπροσωπεί. Τι σόι συντρόφους είχε γύρω του. Κι όμως, αφού δούλεψε τον κοσμάκη, ο ίδιος έχει ήσυχη την κομουνιστική του συνείδηση, διότι αυτός διατήρησε τη...  συνέπεια στις ιδεολογικές του αρχές.

Γιάννης Μηλιός. Ο καθηγητής πολυτεχνείου. Ο διανοητής της αληθούς αριστεράς. Σχεδόν καθημερινός προπαγανδιστής του Σύριζα από τα τιβί παράθυρα, πριν γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας και μετά τη νίκη της πρώτης φοράς αριστεράς, εγκαταλείπει τον αγώνα για την αλλαγή, για την ανατροπή. Επειδή ΝΔ, Σύριζα, Κινάλ και σία είναι μια από τα ίδια. Επειδή και ο Σύριζα είναι αστική κομματική παρουσία στο πολιτικό κατεστημένο κλπ κλπ. Και ο Μηλιός κάνει μετακίνηση κομματική προς το ΚΚΕ.

Ο Μηλιός, και ο κάθε κομματικός Μηλιός, ελέγχεται όχι για ό,τι πιστεύει, αλλά γιατί διαπράττει το έγκλημα να παρουσιάζει το κόμμα του, σήμερα αυτό, χθες ένα άλλο, όπως το… φαντάζεται. Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά, αν αύριο ο ίδιος καταραστεί το κόμμα στο οποίο έδινε ένσημα.

Διαβαστε ακομα:

Η ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΦΡΙΚΗ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ