ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ, ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ... ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ

 

Να παραιτηθούν οι Χαρδαλιάδες, ήταν το πρώτο που ακούστηκε με την εμφάνιση της Μήδειας. Έτσι βαπτίστηκε η κακοκαιρία, για να συνεννοούμεθα. Να συνεννοούνται κωδικά εκείνοι που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τα λεγόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Και επειδή τους πάτησε το τραίνο της Μήδειας να παραιτηθούν οι Χαρδαλιάδες. Φαιδρό, αν μιλάμε πολιτικά.

Και γιατί μόνο οι Χαρδαλιάδες κι όχι όλη η κυβέρνηση! Ή παίζουμε πολιτικά ή κάνουμε πλάκα. Ευθύνη έχει και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, μ’ όλο το ασκέρι του. Να παραιτηθούν, λοιπόν, διότι βύθισαν τη χώρα στο σκοτάδι και να ξαναγίνουν εκλογές, εδώ και τώρα, όπως έλεγε ο απατεώνας.

Και τι θα γινόταν στις εκλογές; Θα ξανάβγαινε ο Μητσοτάκης. Πιθανόν με μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι είχε νικήσει τον Τσίπρα. Τι λέμε; Ότι με το παραμυθάκι της παραίτησης, όπου οι υπεύθυνοι επιδεικνύουν παραμύθι φούρναρης… ευαισθησία δημοκρατική δεν βγαίνει τίποτα. Δεν διορθώνεται τίποτα. Γιατί η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση είναι δικό μας γέννημα. Εκφράζει την δική μας κοινωνία. Όχι ακριβώς εμάς προσωπικά και ατομικά, αλλά την κοινωνία μας.

Έπεσαν χίλια δένδρα και έπαθε ζημιά το σύστημα. Να παραιτηθούν, θα ήταν πάλι το σύνθημα, αίτημα το λένε, κι αν είχαν γκρεμιστεί 500 ή και 50 μόνο δένδρα. Αν χανόταν το ρεύμα μόνο για λίγες μέρες. ''Να παραιτηθούν'' θα γάβγιζε η αντιπολίτευση, η οποία ήρθε από άλλον πλανήτη. Ανήκει σ’ άλλον κόσμο, μιας άλλης κοινωνίας, άλλης χώρας, ενός άλλου κράτους, ουδεμία σχέση με το λεχρίτικο το δικό μας.
Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΜΑΡΚΑ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ