ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΗΡΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

 
Αν δεν είχε σκάσει το θέμα Μπεκατώρου που προκάλεσε τις καταγγελίες για Κιμούλη, Χαϊκάλη, Φιλιππίδη κι έκατσε η δουλειά στον Λιγνάδη, σήμερα η Ελλάδα θα έπαιζε Κουφοντίνα. Η απεργία πείνας του αρχιτρομοκράτη της 17 Νοέμβρη θα ήταν Νο 1 στην καθημερινότητα μας. Ποια Μενδώνη; Ο Σύριζα θα σνόμπαρε την υπουργό πολιτισμού, θα την είχε στα αζήτητα και θα τα έδινε όλα για τον Κουφοντίνα.
Απεργία πείνας ο πιστολέρο της 17Ν; Στα αζήτητα του Σύριζα η Μενδώνη. Κουφοντίνα και τα μυαλά στα κάγκελα. Γιατί, όμως, αυτή η κατάντια στην Ελλάδα τον καιρό της πανδημίας; Εδώ σε θέλω. Γιατί η αντιπολίτευση χοντραίνει το παιχνίδι με Κουφοντίνα και καταφέρνει να παρασύρει και την κυβέρνηση; Αν είναι δυνατόν, Σύριζα και ΝΔ να πλακώνονται σε ποια φυλακή θέλει να πάει ο τρομοκράτης. Δεν είμαστε σοβαροί.
 
Το ερώτημα. Γιατί οι συριζαίοι κάνουν παιχνίδι με τον Κουφοντίνα. Γιατί, δηλαδή, χρησιμοποιούν τον υπαρχηγό της 17Ν. Λες και θα αλλάξει τίποτα αν γίνει δεκτό ή όχι το νόμιμο ή παράνομο αίτημα του ισοβίτη Κουφοντίνα.
 
1. Η απεργία είναι μέσα στο DNA του αριστερού, γνήσιου και μαϊμού, κρατιστή ή λαϊκιστή, κομματικού ή ελευθέρας βοσκής. Η απεργία γενικώς κι αορίστως. Ποτέ ο αριστερός, αληθινός ή συριζαίος, θα καταδικάσει απεργία, ακόμα και την πιο παράλογη. Αν το κάνει, τότε αυτοακυρώνεται ως αριστερός.
 
2. Ο πυρήνας της κομματικής βάσης του Σύριζα είναι αριστεροί ψηφοφόροι, ένα ποσοστό 3 έως 5%. Από ξέμπαρκους και δυσαρεστημένους ανέβηκε το νούμερο, που έφθασε μέχρι 35%. Αν ''προδώσει'' το 3-5%, δηλαδή αν ξεχάσει την καταγωγή του, τότε ο Σύριζα χάνει εντελώς και τυπικά την ταυτότητα του. Η σιγουράτζα, άλλωστε, είναι το 3-5%, όχι αυτοί που ευκαιριακά ψηφίζουν Τσίπρα.
 
3. Ο παλαιοκομματισμός του Σύριζα. Είμαστε ενάντιοι της ΝΔ. Ό,τι χρεώνεται ή πιστώνεται στην κυβέρνηση εμείς είμαστε απέναντι.     

 Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑ ΤΟΥ ΛΙΓΝΑΔΗ