Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ

 

Αυτός που καταφεύγει στην απεργία πείνας, όπως ο Κουφοντίνας, χωρίς να λέμε πολλά φρου φρου, θεωρεί ότι ζούμε σε κράτος ολοκληρωτικό. Ότι η κυβέρνηση δεν έχει εκλεγεί από τον κόσμο, δεν εκπροσωπεί την κοινωνία. Ο αγωνιστής, λοιπόν, της 17 Νοέμβρη ζει στον κόσμο του, έτσι όπως φαντασιακά συναισθάνεται την πολιτική πραγματικότητα.

Στο τρελάδικο κλείνουν εκείνον που θαρρεί ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων. Δεν είναι επικίνδυνο άτομο, αλλά επειδή είναι αδύνατον να επικοινωνήσει με τους γύρω του, ο φυσικός χώρος του σαλταρισμένου είναι το ειδικό ίδρυμα για να τον φροντίζει ιατρικά.
Στη σοβαρή και ισορροπημένη κοινωνία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα γιατί κάποιος Κουφοντίνας αποφασίζει να κάνει απεργία πείνας ή να στερηθεί ό,τι άλλο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, να ζητήσει τούτο και το άλλο, να διαφωνήσει με την άλφα και βήτα απόφαση κρατικού, διοικητικού οργάνου.

Το ρεζιλήκι της κοινωνίας είναι να βγαίνουν στους δρόμους και να κάνουν διαδηλώσεις ''συμπαράστασης'' στον 63χρονο ισοβίτη Κουφοντίνα κάποιοι… ευαίσθητοι πολίτες, τόσο ευαίσθητοι που για πλάκα φτάνουν σε χουλιγκανισμούς, με τη λογική της… αντίστασης στο δικτατορικό καθεστώς. Κανένας δεν είναι με τον Κουφοντίνα απ’ όσους συμπαραστέκονται με τον τραμπουκισμό τους στον αγωνιστή της 17 Ν. Με τη λόξα τους είναι. Τη δική τους λόξα κατεβάζουν στις διαδηλώσεις.

Διαβαστε ακομα:

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ…