ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ

 

Οι παλιοί πασοκτσήδες λένε ότι εμείς είμαστε η πραγματική δύναμη. Επειδή όλοι στην πιάτσα ασχολούνται με το κέντρο. Οι της ΝΔ και οι άλλοι του Σύριζα. Παραμύθια της Χαλιμάς. Δεν υπάρχει κανένα ΠΑΣΟΚ. Όπως δεν υπάρχουν άκρα. Άλλο ότι η ΝΔ και ο Σύριζα είναι αντίπαλοι. Άλλο αυτό. Δεν είναι και άκρα.

Ακροαριστεροί υπάρχουν. Και ακροδεξιοί. Γενικά, κάποιοι που είναι των άκρων. Κόμμα ακραίας ιδεολογίας δεν υπάρχει. Επειδή είναι αδύνατον να επιβιώσει πολιτικά, κοινοβουλευτικά το όποιο ακραίο ιδεολογικό κόμμα. Η ΝΔ και ο Σύριζα όχι μόνο δεν είναι άκρα, αλλά και είναι αφελές να χαρακτηριστούν ιδεολογία.

Η ιδεολογία δεν είναι ύφασμα από το οποίο φτιάχνεις το ρούχο στα μέτρα σου, σήμερα έτσι, αύριο αλλοιώς. Απατεώνας είναι ο… ιδεολόγος εκείνος που κρεμάει μια ταμπέλα, αριστερός, σοσιαλιστής, δημοκράτης, φιλελεύθερος και ανάλογα προσπαθεί να τσουρνέψει ψήφους.

Το 1974, αλλά και το 1984, ακόμα και το 1994, αν χαρακτήριζες κέντρο το ΠΑΣΟΚ, το θεωρούσαν προσβολή οι πασοκατζήδες. Κέντρο γι' αυτούς ήταν το κόμμα του μπαμπά Γεωργίου Παπανδρέου, η προχουντική Ένωση Κέντρου. Το της μεταπολίτευσης ΠΑΣΟΚ του υιού Ανδρέα Παπανδρέου ήταν αριστερό, αντιαμερικάνικο, αντινατοϊκό, αντιευρωπαϊκό. Και σήμερα;

Σήμερα οι του πεθαμένου ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να βγουν από τους τάφους τους για να μην τους πάρουν οι Συριζαίοι τα χωράφια του… κέντρου.

Διαβαστε ακομα:

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΞΙΑ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ