… ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΕ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΧΑΛΒΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ

 

Δυο άνθρωποι, δυο κόσμοι διαφορετικοί. Ο ένας Ευρωπαίος, ο άλλος Ανατολίτης. Μιλάνε οι φάτσες τους. Καμιά σχέση, από τη μια ο Έλληνας Νικόλαος- Γεώργιος Δένδιας, από την άλλη ο - ''τούρκος άνθρωπος''-  Μελβέτ Τσαβούσογλου. Φάτσα και όνομα τα λένε όλα. Πως οι απέναντι δεν είναι απλά εχθροί, αλλά και… άλλοι άνθρωποι.

Το μόνο κοινό των Δένδια και Τσαβούσογλου είναι ότι σπούδασαν στην Αγγλία. Ο δε Τούρκος, από το 2014 υπουργός εξωτερικών, πήγε και σε αμερικάνικα πανεπιστήμια. Και προχωράμε στην ουσία του ''θερμού επεισοδίου''…

… Εκεί το πήγαν. Να θεωρείται ''θερμό επεισόδιο'' και μια λογομαχία. Μέχρι τώρα ξέραμε αν θα κτυπηθούν στον αέρα, αν πατήσουν τα κουμπιά στη θάλασσα, αν κάνει ντου σε νησί ο Ερντογάν. Να, που και ο τσακωμός μπροστά στις κάμερες να χαρακτηρίζεται έτσι, λες και άνοιξαν πυρ οι αντίπαλοι στρατοί.

 Αυτό δεν ξανάγινε. Το show! Αυτό έγινε, για να ξέρουμε τι λέμε, και το έργο δεν ήταν στημένο. Ο δικός μας τα ‘πε χύμα και τσουβαλάτα, όπως ποτέ άλλοτε τόλμησε υπουργός εξωτερικών ή πρωθυπουργός να βγάλει γλώσσα στον Τούρκο. Δεν πρόκειται, όμως, για κάτι άλλο, για κάτι περισσότερο από show.

Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν λύνονται, δεν τελειώνουν επειδή σε κάποιο debade, σε μια τύπου reality κόντρα κέρδισε τις εντυπώσεις η μια πλευρά. Καμιά δημόσια σύγκρουση δεν σκοράρει. Να το πω αλλοιώς: Σα να μην έγινε.

Αποκάλυψη. Μετά το τέλος της απρόβλεπτης αντιπαράθεσης, ο Ερντογάν τηλεφώνησε στον 53χρονο Τσαβούσογλου και τον καθύβρισε: ''Έπρεπε να του πετάξεις το ποτήρι μπροστά σου, άχρηστε. Να τον φτύσεις τον ραγιά, που στην έδρα μας σε ρεζίλεψε… ''.

Αφού αρπάχτηκαν οι δυο υπουργοί εξωτερικών, αμέσως μετά συνέφαγαν φιλικά και χαμογελαστά. Για την Ιστορία, το μενού του δείπνου περιελάμβανε ένα ανάμεικτο πιάτο με μεζέδες για «ιφτάρ», ακολούθησαν τυρόπιτα και φακόσουπα με κρουτόν. Το κυρίως πιάτο ήταν λαβράκι με σαλάτα και για επιδόρπιο σερβιρίστηκε μπακλαβάς και σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Διαβαστε ακομα:

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ