ΟΙ ΜΑΡΘΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

 
Η Μάρθα και η Μαρία, κορίτσια ηθικά και με φόβο Θεού, ειδοποίησαν τον Χριστό ότι ο αδελφός τους ο Λάζαρος είναι βαρειά άρρωστος, να τρέξει να τον σώσει. Ο αρχηγός έκανε το κορόιδο, όμως. Γιατί; Λέμε την ιστορία του Λαζάρου, που σήμερα Σάββατο γιορτάζεται, όπως κάθε χρόνο οκτώ μέρες πριν το Πάσχα. 
Ο Ιησούς, λοιπόν, είχε τους λόγους του να μην προστρέξει αμέσως στον μελλοθάνατο Λάζαρο.Τον άφησε σκόπιμα να τεζάρει εντελώς, με σκοπό να τον αναστήσει μετά από τέσσερις ημέρες. Να μιλάνε όλοι για το θαύμα της πίστης. Τα κορίτσια, οι αδελφάδες του Λάζαρου,η Μαρία και η Μάρθα πίστευαν, γι' αυτό έκανε το θαύμα ο Τζήσας. Αν δεν πίστευαν, τότε ο αδελφός τους δεν θα έβγαινε ζωντανός από τον τάφο του.
Στον Μητσοτάκη πιστεύουν οι Έλληνες; Αυτό είναι το ζητούμενο, του Λαζάρου σήμερα. Η Ελλάδα καταστράφηκε οικονομικά, μπήκε στην κατάψυξη για δέκα χρόνια, και σήμερα είναι καταχρεωμένη, παρά την απαλλαγή από τα μνημόνια, γιατί; Μην περιμένεις να στο πω εγώ. Το θρησκευτικό δίδαγμα του Λαζάρου τα λέει όλα. Οι Έλληνες δεν πιστεύουν. Δεν έχουν πίστη.
Ψήφισαν τον Τσίπρα, αλλά δεν τον πίστευαν. Το ίδιο και τον  Γιώργο Παπανδρέου. Χριστός κι αυτός. Σωτήρας. Όπως και ο Αντώνης Σαμαράς. Οι πρωθυπουργοί κλήθηκαν από τις Μάρθες και τις Μαρίες του ελληνικού λαού για να σώσουν την Ελλάδα. Μ' ένα θαύμα. Με μια Ανάσταση. Πως, όμως, βρε άπιστα σκυλιά, να γίνει μέρα η νύχτα, χωρίς πίστη; 
Ο Σωτήρας σώζει τον δυστυχή, τον κατάκοιτο, τον μισοπεθαμένο, μόνο αν αυτός έχει πίστη. Έτσι πάει το έργο. Άμα δεν ξέρω ότι είσαι δικός μου, στη ζωή και στο θάνατο, γιατί να σε κάνω καλά; 
Οι Έλληνες, όμως, ξηγιούνται ματσαράγκικα. Ψηφίζουν τον Καραμανλή ή τον Παπανδρέου και τον Σημίτη, και νομίζουν πως καθάρισαν. Αμ, δε! Εκτός της ψήφου χρειάζεται και η πίστη. Απαραίτητα η τυφλή πίστη. Στη φώτο, όλη η παρέα, Καραμανλής, Σαμαράς, Παπανδρέου και με την πλάτη ο Αλέξης.
Διαβαστε ακομα:

Ο ''ΩΡΕ, ΓΙΩΡΓΟ'' ΗΤΑΝ Ο ΜΟΥΡΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ