Γιατι τσιμεντο στην Ακροπολη;

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Το θέμα έχει λάβει απίστευτα μεγάλες διαστάσεις -μας κράζουν και στο εξωτερικό -  και πολύ σωστά κάνουν. Μιλάμε για το μνημείο των μνημείων και όχι για κάτι τυχαίο. Όσοι αναφέρονται στην ιστορία του Δυτικού Πολιτισμού, ξεκινούν με μια φωτογραφία του λόφου της Ακρόπολης και του Παρθενώνα. Γι’ αυτό το μνημείο μιλάμε…

Και με πρόφαση την εύκολη πρόσβαση των ΑμΕΑ, πάνω στα στενά μονοπάτια που ήδη προϋπήρχαν, το ΚΑΣ και του Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισαν ότι πρέπει να κάνουν τσιμεντένιες λεωφόρους – με οπλισμένο σκυρόδεμα. Και επιπλέον αμφισβητείται και η προσβασιμότητα των αμαξιδίων ΑμΕΑ, γιατί η κλίση φτάνει στο 9%!

Ξέρω ότι το Υπουργείο Πολιτισμού έχει προσλάβει εταιρία για να παρακολουθεί τα social media, και να επεμβαίνει για να βελτιώσει την “εικόνα” της υπουργού και των έργων της. Οπότε όταν βλέπουμε κάποιους να υπερασπίζονται χωρίς επιχειρήματα, τα λάθη και τις κακοτεχνίες του ΥΠΠΟ, να υποπτευόμαστε πως είναι “πληρωμένοι”.

Επειδή με έχει απασχολήσει έντονα το θέμα και σκεφτόμουν πως θα ήταν όλο αυτό το έργο με την μέθοδο του πατημένου χώματος ή με πλακόστρωτο τύπου Πικιώνη, έφτιαξα πολύ πρόχειρα στο photoshop, κάποιες εικόνες για να πάρουμε μια γεύση.

Και η υπουργός Πολιτισμού, η αρχαιολόγος κ. Λίνα Μενδώνη, είναι ανάγκη να…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr