Τουρισμος 2021: Ανοιξαμε και σας περιμενουμε

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Αν πιστέψεις τα Ελληνικά ΜΜΕ - στην μεγάλη πλειοψηφία τους – παρουσιάζουν μια εικόνα ιδανική έως και ειδυλλιακή θα έλεγα. Μια εικόνα που λέει: “Δεν τρέχει τίποτα, όλα είναι υπέροχα, ήλιος, θάλασσα, νησιά, Greece is kefiGreece is souvlaki…κτλ. ανοίξαμε και σας περιμένουμε”.

Περιμένουμε τους τουρίστες όπως τότε, στην Ελληνική ταινία “Καλώς ήρθε το δολάριο”, που τα κορίτσια της Τρούμπας περίμεναν τον Αμερικάνικο στόλο. Φαίνεται πως το περσινό πάθημα, δεν έγινε μάθημα.

Πέρυσι αν θυμάστε είχαν πάει τον πρωθυπουργό της χώρας στην Σαντορίνη και είχαν στήσει Χολιγουντιανό σκηνικό για να αναγγείλει την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Υπέροχη εικόνα με φόντο το ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη. Όλα υπέροχα – δεν τρέχει τίποτα. Σας περιμένουμε. Και ήταν μια καταστροφή. Η Ελλάδα γέμισε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους ΚΑΙ επιπλέον ήταν ελάχιστοι οι τουρίστες που ήρθαν.

Φέτος την κατάσταση ανέλαβε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Και ξεκίνησε με μια συνέντευξη στο BBC, όπου τον λυπήθηκε η ψυχή μου. Ο δημοσιογράφος τον κατακρεούργησε κανονικά. Τον διέψευσε σε όσα ισχυριζόταν και του είπε ότι η Ελλάδα έχει τους πιο αργούς ρυθμούς εμβολιασμού των πολιτών στην Ευρώπη. Η τελική “σφαλιάρα” ήταν όταν του είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι τόπος για να έρθουν οι τουρίστες φέτος το Καλοκαίρι και του επεσήμανε ότι και οι Ηνωμένες πολιτείες κατατάσσουν την Ελλάδα στις χώρες του "μην ταξιδέψετε" λόγω κορωνοϊού.

Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν συνηθίσει να μιλούν στα ΜΜΕ εκ του ασφαλούς, μια και στην Ελλάδα τα ΜΜΕ τους…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr