ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 

Της Ελένης Καραθάνου

«Η ΒΑ πλευρά της Κεφαλονιάς και το στενό που χωρίζει αυτό το νησί από την Ιθάκη έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή NATURA και απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση στο περιβάλλον για να διατηρηθεί η περίφημη "Ποσειδωνία", δηλαδή η θαλάσσια χλωρίδα η οποία δίνει ζωή σε αναρίθμητους έμβιους οργανισμούς και αποτελεί μοναδικό ζωντανό ενυδρείο αναπαραγωγής των οργανισμών αυτών».

Με αυτά τα λόγια ο διδάκτωρ Θαλάσσιας Βιολογίας, μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Γιάννης Ίσσαρης, ξεκαθάρισε μιλώντας στο zougla.gr πως η μεταλλική προβλήτα που έχει κατασκευάσει ο εφοπλιστής Παναγής Ζησσιμάτος είναι απολύτως παράνομη και θα έπρεπε να έχει ήδη κατεδαφιστεί ως παραβίαση του καθεστώτος NATURA που ισχύει στην περιοχή.

Την αλήθεια αυτή όμως γνωρίζει άριστα τόσο η αρμόδια αρχή, που είναι η Κρατική Υπηρεσία Δημόσιας Περιουσίας, όσο και όλες οι διωκτικές αρχές του ελληνικού κράτους και ειδικότερα της Κεφαλονιάς. Με λίγα λόγια, η παράνομη κατασκευή του εφοπλιστή Παναγή Ζησσιμάτου στον ενδιάμεσο κολπίσκο μεταξύ των όρμων Ξυλοκάραβου και Αγ. Σοφίας βρίσκεται εκεί σε διάφορες εκδοχές εδώ και 20 χρόνια, ενώ εδώ και μία πενταετία υπάρχει απόφαση κατεδάφισής της. 
Άρα η Κρατική Υπηρεσία Δημόσιας Περιουσίας, προϊσταμένη της οποίας είναι η κα. Ροζαλία Γιαννάκη, που αρνείται πεισματικά να απαντήσει ακόμα και στο τηλέφωνο για το ζήτημα, το Λιμεναρχείο Σάμης, ο Δήμος Σάμης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο έχει την αρμοδιότητα, εδώ και 5 χρόνια δεν υλοποιούν ειλημμένη απόφαση του ελληνικού κράτους για την κατεδάφιση της παράνομης αυτής κατασκευής.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο ZOUGLA.GR